Petr Harazin z Nebe se odrazil ode dna skleničky a nazpíval titulní píseň k filmu "Abstinent"

12.09.2019 13:03 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Kapela Nebe se po půlroční pauze vrací s novým, dynamickým a obsahově silným songem zpět na scénu. Skladba "KVIT" je titulní písní filmu "Abstinent", který bude mít premiéru koncem října a ve kterém hlavní roli ztvárnil mladý Josef Trojan. Singl je tak propojením filmového příběhu mladého alkoholika Adama a reálného osudu zpěváka Petra Harazina, který má za sebou tříměsíční pobyt v protialkoholní léčebně.

"V průběhu léčby se mi ozval režisér David Vigner, že natočil film o klukovi léčeném ze závislosti na alkoholu a že si myslí, že by bylo super, kdybych pro něj napsal píseň. Netušil, že já jsem měl tu píseň už rozepsanou. Začal jsem ji psát v dubnu, tedy před léčbou, a promítly se v ní všechny mé chmury a apatie, ve kterých jsem tou dobou (ne)žil. Kdybych se tehdy v květnu rozhodl, že na léčbu nenastoupím, nevznikla by tato píseň a ani spolupráce. Je neuvěřitelné, jak se věci někdy samovolně sejdou v určitou chvíli a prostě se stanou," líčí spolupráci Harazin.

Doprovodné video režíroval kytarista Štěpán Petrů. "Kouzlo písně 'Kvit' spočívá v její naprosté autenticitě. Všechny zpěvy jsme natáčeli přímo v areálu Psychiatrické nemocnice v Opavě, stejně jako úvodní část videoklipu. Cítili jsme, že udělat ji tímto způsobem je nejlepší možná varianta. Náš úkol s kameramanem Martinem Švecem byl videoklipem podpořit Petrovu upřímnou zpověď a symbolicky ji propojit s hlavní postavou filmu 'Abstinent'," popisuje jeho vznik.

Snímek je skládačkou filmových sekvencí se záběry na Harazina, který je jen sám se sebou a přírodou. V songu se odráží jeho zkušenost a hudební dynamika je odrazem nové naděje a nádechu na nový životní restart. Skvělý počin!

Havířovská formace považuje novou skladbu za začátek nové etapy, přičemž toto období chce v první polovině roku 2020 završit vydáním ípíčka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY