Universal Music představil na tradičním showcase novinky. Alba chystají Marpo, Mirai i Slza

05.09.2019 14:07 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Tradiční showcase vydavatelství Universal Music se letos konal v pražské restauraci Mánes s výhledem na Vltavu. Přítomní si mohli naživo poslechnout ukázky nové hudby, která bude postupně vycházet v příštích týdnech a měsících.

Společnost pokračuje ve směru nastoleném v posledních letech, takže i pro letošní podzim sází především na mladé. Symbolické proto bylo, že akci moderovali Adam Mišík a Berenika Kohoutová, kteří v průběhu večera sami vystoupili.

Mirai
© Jindra Kodíček / Universal Music
Nejprve zahráli Mirai, kteří do svého setu zařadili písně z nové desky "Arigató", vycházející 27. září. Chybět nemohly již známé singly "OTCHI" a "Hometown". Kapela navíc láká na podzimní turné po velkých sálech, jehož vrcholem bude 3. prosince vystoupení v pražském Foru Karlín.

Berenika Kohoutová zazpívala svůj virální hit "Dělám stojky" a další skladby z připravovaného sólového alba, které vzniká ve spolupráci s producentem Jiřím Burianem. Brzy bychom se měli dočkat vydání singlu "Holka roku".

Adam Mišík
© Jindra Kodíček / Universal Music
Novou píseň brzy zveřejní i Adam Mišík, který svůj "Proud" rovněž odprezentoval premiérově naživo. Opomenout ale nemohl ani předchozí úspěšné skladby "V Tobě" nebo "Démoni".

Na svém třetí řadovém albu pracuje dvojice Slza. Pilotní singl "Paravany" vyšel již v dubnu, Lukáš Bundil a Petr Lexa ho nahrávali v Londýně s producenty Lewise Capaldiho či Deana Lewise, a naznačili tím zvukový posun. Další ochutnávka vzešlá z návštěvy londýnských studií se jmenuje "Hoď tam trsa", má taneční charakter a vyjde 20. září. Prý se dočká i výpravného klipu.

Závěr programu obstaral výbušný Marpo se svým TroubleGangem. Rapper se k Universalu vrátil po několika letech a už na konec listopadu slibuje album "DVA". Singl "Generace velkejch snů" vychází právě v těchto dnech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY