Lewis Capaldi na debutu ukazuje, že i nehezcí lidé mohou dělat krásnou hudbu

06.11.2019 17:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když Lewis Capaldi minulý rok nakonec nepřijel na Colours of Ostrava, pálilo to málokoho. Ještě letos v únoru, když předskakoval v Praze Bastille, byl to jen docela zajímavý písničkář. Na druhý pokus do Ostravy však už přijel jako velká hvězda a jeho listopadový koncert v Praze je dávno vyprodaný. Stojí jeho debut za ten hype?
7/10

Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Skladby: Grace, Bruises, Hold Me While You Wait, Someone You Loved, Maybe, Forever, One, Don't Get Me Wrong, Hollywood, Lost On You, Fade, Headspace
Vydáno: 17.5.2019
Celkový čas: 42:17
Vydavatel: Vertigo

Skotský písničkář Lewis Capaldi je k sobě upřímný a ví, že jeho vizáž se zrovna nehodí na obálky časopisů. Však si ze sebe častokrát dělal legraci, že než byl slavný, nedokázal nikdy najít holku, která by s ním šla na rande. Když ovšem otevře ústa a začne zpívat, je to hned něco jiného. Letos dobyl se singlem "Someone You Loved" britskou i americkou hitparádu a skvěle si vedl i všude jinde po světě. Stal se prvním interpretem, který vyprodal turné po arénách v Británii ještě předtím, než vydal debutové album. A ta deska naštěstí nestojí jen na jednom hitu, ale je velmi povedená i jako celek.

Naprostá většina stopáže "Divinely Uninspired To A Hellish Extent" se samozřejmě nese na pomalých tempech a tónech klavíru, kromě zmíněného hitu si velmi střídmého aranžmá užijete i v písničkách "One" či "Bruises". Capaldi však dokáže být i patřičně epický, takže například skladby "Grace" či "Hold Me While You Wait" znějí opravdu velkolepě. Vyrovnaná kolekce potěší i jediným rychlým kouskem "Hollywood" nebo intimní kytarovou "Headspace", která desku uzavírá. Zpěvák patří mezi ty, kteří nic neobjevují, místo toho ale umějí napsat chytlavé melodie a předvést je výjimečným hlasem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY