Singl "Milky Way" ohlašuje nové album Neila Younga

03.09.2019 12:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise Records

Už před nějakou dobou proletěla hudebním éterem zpráva, že se kanadský rockový písničkář Neil Young opětovně spojil se svou pravděpodobně nejslavnější kapelou Crazy Horse (toho času ve složení Nils Lofgren (kytary, zpěv, varhany), Ralph Molina (bicí, zpěv) a Billy Talbot (basa, zpěv)) a cosi ve studiu kutí. Konec dohadům - 25. října tohoto roku vyjde hudebníkovo již jedenačtyřicáté studiové album "Colorado". Po sedmi letech - poslední zatím byla nahrávka "Psychedelic Pill" - je první právě s Crazy Horse. V mezičase Young natočil tři alba coby sólový umělec a dvě v doprovodu Promise of the Real, formace, kterou vede Luke Nelson, syn countryového barda Willieho Nelsona.

Kolekce vznikala v nahrávacím studiu v Coloradu a podle slov muzikantů jsou její ambice nemalé. "Věříme, že jsme natočili skvělou desku Crazy Horse, takovou, jež může hrdě stát vedle takových, jako 'Everybody Knows This Is Nowhere', 'Rust Never Sleeps', 'Sleeps With Angels', 'Psychedelic Pill' a dalších," tvrdí.

Prvním singlem je skladba "Milky Way". Šestiminutové dílko se blíží k Youngově starší, více písničkové tvorbě. V porovnání se zmíněnou "Psychedelic Pill", která stála na dlouhých jamech vnitřně propojených skladeb, novinka staví spíše na křehkostí a jakési až jazzové uvolněnosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY