Mark Lanegan v klipu k písni "Night Flight To Kabul" apeluje na ekologii

02.09.2019 08:06 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nové album Marka Lanegana (tentokrát opět pod hlavičkou Mark Lanegan Bandu) "Somebody's Knockin'" vyjde za necelé dva měsíce (konkrétně 18. října). Zpěvák ale rozhodně nešetří s nově představenými skladbami. Ta nejčerstvější, klipem doprovázená "Night Flight To Kabul" je již čtvrtá v pořadí.

Tentokrát se opět jedná o rychlejší kousek stojící na tepající rytmice, která vyvolává taneční až klubové a zároveň post-rockové asociace. Nutno říct, že vše ve velmi funkčním celku, který neopouští své rockové základy.

Doprovodný videoklip režíroval Dean Karr a charismatického muzikanta - tentokrát v roli vyžilého vagabunda (či zestárlé rockové hvězdy se zlatými zuby) - doslova vysadil doprostřed americké pouště. Ta je zpočátku jen kulisou, která by mohla existovat i na Zemi právě teď, postupně se ale ukazuje, že se nacházíme v podivném post-apokalyptickém světě, v němž je voda cennější než hromada zlatých cihel.

Nejen nové album, ale také starší skladby přiveze Lanegan i do Prahy. Společně se svou kapelou vystoupí 20. listopadu v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici na pokladně klubu či online.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY