Sona a kuva - dvě divná zviřátka od OTK

05.03.2003 17:11 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

OTK - Sona a kuva
© facebook interpreta
Zkratka OTK, pod kterou se skrývá respektované pražské kvarteto, je na domácí alternativní scéně již zavedenou značkou - vždyť první koncert měli (společně s Tata Bojs, se kterými se několik let i personálně protínali) už v roce 1988. Poslední dobou se ovšem potýkali s krizí, která vyústila ve stažení se z pódií, naposledy bylo možno je vidět jako předkapelu legendárních The Fall před rokem v pražské Akropoli.

Od podzimu 2001 a poté i po celý loňský rok ovšem pracovali na svém dalším, celkem již čtvrtém CD, které před pár dny konečně vyšlo. Nazváno je slovní hříčkou "Sona a kuva" a koprodukčně ho vydala dvě malá vydavatelství - Silver Rocket rec. a Minority rec. Na jeho vzniku se podílela hned čtveřice producentů - vedle leadera skupiny, zpěváka a kytaristy (jinak respektovaného zvukaře) Ondřeje Ježka a již osvědčeného dua Dušan Neuwerth a Jan P.Muchow, i americký producent Kip Beelman (kterého najdete podepsaného i pod nahrávkami skupin Juno, Unwound či Built To Spill). Jako předvoj alba se už jedna skladba z něj objevila na podzim na německé kompilaci "Zwei Kessel Buntes".

V souvislosti s vydáním se kapela opět objeví na pódiu - v pátek 7.března v klubu Delta, kde bude album i pokřtěno. Jako hosté krom OTK vystoupí i v Praze usazené trio cizinců Squall a low-noisový objev loňského roku Květoslav Dolejší se svou skupinou Ben Turpin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY