Algiers zahrají v Praze i v roce 2020. Již teď lákají na koncert novým singlem

31.08.2019 16:47 - Ondřej Kocáb | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Téměř na rok přesně se do klubových prostor Lucerna Music Baru vrátí čtyřčlenná atlantská kapela Algiers, jejíž dvě dosavadní alba "Algiers" (2015) a "The Underside Of Power" (2017) získala mezi fanoušky i hudebními kritiky nebývalý ohlas. Do Česka zavítá půl roku po vystoupení na festivalu Beseda u Bigbítu, kde plnila roli hlavních hvězd prvního večera.

Loňská vystoupení v brněnském Kabinetu MÚZ a pražském LMB získala skvělá hodnocení. Další koncert tak už budou provázet daleko vyšší očekávání. To se samozřejmě týká také třetí řadové desky, která je momentálně ve fázi příprav. Bližší informace ohledně novinky prozatím nejsou známé. Čerstvá je však spolupráce s producentským duem Randall Dunn a Ben Greenberg na audiovizuální skladbě "Can The Sub Bass Speak?", kterou muzikanti zveřejnili před pár dny. Jedná se o jazzovou koláž, ve které hostují saxofonista Skerik a bubeník D'Vonne Lewis. Dohromady se následně spojili s filmařem Samem Campbellem a vytvořili unikátní dílo pro projekt There Is No Year.

"Winter Tour 2020" Algiers čítá dvaadvacet zastávek a startuje 3. února v anglickém Brightonu. Koncert v Lucerna Music Baru se uskuteční 21. února. Předprodej vstupenek startuje 30. srpna v pokladně klubu a v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY