Alice Cooper vystoupí v Bratislavě

21.08.2019 15:01 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Příznivci průkopníka rockového divadla Alice Coopera budou mít jedinečnou příležitost vidět živoucí legendu v plné síle, ale budou za ní muset vyjet k našim sousedům. Alice vystoupí v bratislavské hale Incheba Expo dne 15. září, zavede ho tam jeho evropské turné s názvem "Ol' Black Eyes is Back".

Vincent Damon Furnier, jak zní hudebníkovo vlastní jméno, se na hudební scéně pohybuje už více než padesát let. Vývoj jeho hudební kariéry sahá od garážového rocku přes hard rock s prvky muzikálu po glam i koketování s těžkým kovem. Nahrál dvacet sedm studiových desek a na kontě má nepřeberné množství hitů jako třeba "School's Out", "Billion Dollar Babies", "I'm Eighteen", "No More Mr. Nice Guy" či novější "Poison", "Feed My Frankenstein" nebo "Hey Stupid".

Člen Rokenrolové síně slávy a objevitel Kiss je jedním se zakladatelů takzvaného rockového divadla. Ve své show využívá různých rekvizit jako elektrického křesla, gilotiny, kyklopa, pavouků v nadlidské velikosti a řady prvků horových filmů. To vše umně zapracovává do písní, a vytváří tak dojem uceleného příběhu. Ovlivnil tím mnoho umělců, kteří si tyto prvky jeho show rádi vypůjčují. K jeho odkazu se hlásí již jmenovaní Kiss či Marilyn Manson, ale třeba i David Bowie ve své rané tvorbě nebo Peter Gabriel v době Genesis.

Alice Cooper přiveze do Bratislavy svou asi nejvýpravnější show plnou postaviček z hororů a falešné krve. Vstupenky lze zakoupit v cenové relaci od 45 eur na portále Listocheck.sk. Organizátoři upozorňují návštěvníky, že jen lístky zakoupené přes jmenovaný web s uvedeným skutečným jménem držitele jsou platné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY