Zea v "Out Of Touch" znovu osobitě míchá pop a r'n'b. Jde na to jinak než celá zdejší scéna

04.08.2019 18:19 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zea patří k těm mladým zpěvačkám, které se vyplatí sledovat. Podobně jako její loňský první sólový singl "Is This Love?" také letošní novinka "Out Of Touch" vkusně a nenásilně mísí pop s R&B. Alžběta Ferencová, jak zní vlastní jméno této interpretky a tanečnice (pochází ze slovenského Prešova, momentálně ale žije v Praze), si jde svou vlastní cestou a vůbec se neohlíží na preference rádií.

Naše uši si proto mohou lebedit v citlivě zaranžovaném beatu, ale i hlubokém, mnoho emocí vyvolávajícím hlasu charismatické umělkyně. Ta si melodickou linku vymyslela ve spolupráci se svou kamarádkou Mishel, s korekturou anglického textu jí pomáhal David Hi-def Tuscher. "Hudebně se tvořilo všechno úplně od píky společně s Markem Čechákem a Martinem Kroupou. Nejdřív se nahrál klavír a do něj pak udělal beat slovenský producent Grizzly," přibližuje Zea, jak povedené dílo vznikalo.

Zpívá v něm o tom, že lidé často chtějí zpět to, co ztratili, a toužit po tom začínají až v momentě, kdy je to mimo jejich dosah. "All the days i was loving you, you were bringing nothing new and now you trying?" ptá se.

Působivou atmosféru navodí také videoklip, který se natáčel v Liberci pod dohledem Forward Creatives. Za konceptem i stylingem umělecky pojatého vizuálu stojí sama zpěvačka. "Všichni mi říkali, že bych neměla tak silně emociální věc pouštět ven v létě. Ale já si myslím, že je milion těch, kteří když si ji poslechnou, poznají v ní svůj život, svá trápení. Přece i v létě mají lidé problémy," zamýšlí se dívka, kterou dobře znají také fanoušci Paulieho Garanda, jemuž nedávno hostovala v letním singlu "Loco".

Momentálně chystá Zea EP. A prý budou možná dokonce dvě, z toho jedno instrumentální. Máme se na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY