Mini Mansions na desce "Guy Walks Into A Bar..." procházejí vztahem od zamilování až po rozchod

05.08.2019 00:00 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Mini Mansions se vracejí se třetím albem "Guy Walks Into A Bar...". Čtyři roky po průlomové nahrávce "The Great Pretenders" je tu kolekce jedenácti skladeb, opět postavená na popové melodičnosti a notné dávce vtipu z rukou Michaela Shumana & spol. A co se děje, když chlápek vejde do baru?
8/10

Mini Mansions - Guy Walks Into A Bar...

Skladby: Should Be Dancing, Bad Things That Make You Feel Good, Don't Even Know You, Forgot Your Name, I'm In Love, Time Machine, Works Every Time, Living In The Future, Gummybear, Hey Lover, Tears In Her Eyes
Vydáno: 26.7.2019
Celkový čas: 45:13
Vydavatel: Fiction Records
Tohle LP je vlastně průvodcem po vztahu. Jednotlivé stopy a v nich zakomponované zážitky čerpají ze skutečných událostí a prožitků americké trojice. Dohromady pak tvoří kompletní příběh od zamilovaných začátků až po nepříjemné rozchodové trápení.

Přestože se najdou vážné momenty ("Works Every Time", "Tears In Her Eyes"), nebyli by to Mini Mansions, aby do příběhu nezakomponovali pořádnou dávku humoru. Příkladem budiž singly "I'm In Love" a "Bad Things (That Make You Feel Good)", které doplňují stejně laděné videoklipy. Jednou je to zběsilá poslouchací párty plná trapasů, napodruhé videoklip prohnaný pomocníkem jménem chromakey. Do party k nim sedne i tanečně laděná pecka "Forgot Your Name" či vtipná přirovnání ve skladbě "Gummybear".

Dochází i na baladu, ve které si zahostovala Alison Mosshart. "Hey Lover" je typická předrozchodová konverzace, do které zpívající dvojice Shuman/Mosshart vložila všechny potřebné emoce. Alison si mimochodem vybrali sami členové kapely jako kamarádku a jednu z nejlepších frontwoman. V rozhodnutí se kromě toho podepsala i víra, že tuhle emotivní úlohu s přehledem zvládne. Mezi vrcholy nepochybně spadá také hned první pecka "Should Be Dancing" stvořená přímo pro situaci, kdy jdete na parket s touhou získat přízeň někoho dalšího.

Michael Shuman, Tyler Parkford a Zach Dawes namixovali vtipné, rychlé, tanečně laděné album. Jejich pop s pořádným groovem je jako stvořený pro tančení. Ačkoliv se v ostatních projektech muzikanti soustředí především na rockově pojatou muziku (Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets), tohle odlehčení není žádným krokem zpět, ale naopak ukázka dalších schopností trojice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY