Soundgarden chtějí dokončit songy, které natočili před Cornellovou smrtí

26.07.2019 12:23 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Po šokující sebevraždě Chrise Cornella v květnu 2017 američtí Soundgarden logicky optimismem nepřekypovali. Následně si vzali čas na rozmyšlenou ohledně dalšího fungování. A po téměř roce a půl rokování nyní padlo rozhodnutí. Zbylí členové se rozhodli činnost skupiny po pětatřiceti letech ukončit s dovětkem, že nevylučují, že se někteří potkají při tvorbě dalších projektů. Labutí písní ikonické kapely tak byl letošní koncert odehraný na Cornellovu počest.

Kytarista Kim Thayil nyní poodhalil, že formace před zpěvákovou smrtí pracovala na novém materiálu. V rozhovoru pro Music Radar zmínil, že se jedná o demosnímky, které jsou ale v dobré kvalitě. Chris Cornell je nahrával ve svém domácím studiu s bubeníkem Mattem Cameronem. Thayil tak vyřkl i tužbu, že by rád písně dokončil a vydal.

Jeho přání a sen všech fanoušků má ale velký háček. Vlastníkem nahrávek nejsou Soundgarden. "Teď jsou jednání pozastavena. Snažili jsme se demosnímky získat už před dvěma lety. Máme jen kopie, ale to, co potřebujeme, jsou soubory, které můžeme pak dotočit," vysvětlil Thayil. Situaci však nepovažuje za marnou, je tedy možné, že se nové desky posluchači přece jenom dočkají. "Řekli jsme jim, že prospěje oběma stranám, když tyto soubory bude mít k dispozici kapela, a dostane tak možnost dokončit písně, na kterých se pracovalo. Ale zdá se, že tam panuje zmatek, takže se zatím nemůžeme posunout dál a musíme čekat, až si někdo uvědomí hodnotu materiálu a povolí nám přístup," dodal smutně, ale s nadějí hlase.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY