Thurston Moore se v říjnu vrátí do Prahy, přiveze novou desku

25.07.2019 13:20 - Jiří V. Matýsek | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Kytarista a hlavní tvůrčí mysl kultovní kapely Sonic Youth Thurston Moore před časem oznámil novou sólovou nahrávku. Album s názvem "Spirit Counsel" vyjde na jeho labelu Daydream Library Series 20. září a jeho autor jej následně přijede osobně představit i do pražského Lucerna Music Baru. Do diářů si poznamenejme datum 26. října. Koncert toho dne začne neobvykle brzo: klub se otevře už v šest hodin večer a tóny hudby doznějí kolem půl desáté.

Detaily o novéstudiovce zatím příliš známé nejsou. Ví se jen, že vyjde pod hlavičkou Thurston Moore Band, kterou kromě principála v současné době tvoří basák Deb Googe (z My Bloody Valentine), bubeník Sonic Youth Steve Shelley, kytarista James Sedwards a také elektronický experimentátor Jon "Wobbly" Leidecker.

Ve hvězdách je i samotná náplň kolekce. Rozsah tří disků a nedávné experimentálně laděné koncerty však napovídají, že by nahrávka mohla být poněkud vzdálena od přímočarého, byť na dlouhých kytarových jamech postaveného aktuálního počinu "Rock n Roll Consciousness".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY