Karel Gott oslaví osmdesátiny na festivalu Benátská! speciálním koncertem s hosty

17.07.2019 10:35 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Festival Benátská! ve Vesci u Liberce odpočítává poslední dny do startu. Svůj třídenní program zahájí ve čtvrtek 25. července. Již sedmadvacátý ročník tradiční přehlídky má letos dvě hlavní lákadla: páteční vystoupení švédských rockerů Europe a také speciální koncert Karla Gotta. Ten je v plánu hned v úvodní den akce.

Gottovým setem čtvrteční program vyvrcholí. Pořadatelé slibují, že se k mnohonásobnému Zlatému slavíkovi připojí Band Pavla Větrovce a hosté: jmenovitě Ilona Csáková, Markéta Konvičková a Petr Kolář. "Je to pro nás velká výzva a pro festival veliká pocta. Však pro Karla také připravujeme speciální překvapení," tvrdí spolupořadatel Pavel Mikez. Zároveň neskrývá, že by měl zpěvák obdržet několik výjimečných darů.

Program prvního dne doplní Anna K., Peter Nagy, Záviš a další umělci. V pátek se představí Europe i s nestárnoucím hitem "The Final Countdown" a vedle nich například Alkehol, Traktor, Marek Ztracený nebo Richard Müller. V sobotu zahrají Chinaski, Václav Neckář, Ben Cristovao, Lenny, David Stypka, Lipo, Paulie Garand, Jaroslav Uhlíř a mnoho dalších.

Pořadatelé vyzdvihují také doprovodný program a příjemné prostředí. "Jsme festivalem pro celou rodinu a dost si na tom zakládáme. Takže kromě snahy o maximální čistotu v celém areálu zajišťujeme celou řadu doprovodných akcí, které pobaví všechny - od dětí po důchodce. Pro letošní rok připravujeme: zónu vědeckého centra IQlandia a IQpark z Liberce, různé dětské koutky s kreativním zaměřením (bude i koutek Oblastní galerie Liberec), nejdelší vodní skluzavku v ČR, obří nafukovací prolézačku, Bumber Ball, ale i zónu HC Bílých tygrů Liberec a spoustu dalších atrakcí,“ slibují.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY