Lyric video "Faith" od Ghost není pro slabší povahy

13.07.2019 13:07 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Švédští maskovaní bubáci Ghost před pár dny oznámili evropské turné (to mimochodem nevynechá ani Prahu - koncert je naplánovaný na 1. prosince) a navíc fanouškům předhazují další sousto. Tentokrát poněkud syrové a rozhodně ne určené pro slabší nátury.

Na samotném konceptu takzvaného lyric videa (tedy klipu, kde je dominantnější spíše text písně než vizuální stránka), který Švédové zvolili pro prezentaci skladby "Faith" z loňské desky "Prequelle", by nebylo zas tak nic neobvyklého. V tomto případě ovšem jeho sledování může způsobit lehce znechucené přivírání očí, odvracení zraku, u těch méně zdatných i počínající dávivý reflex. Pod textem totiž běží jakýsi starý (nebo staře působící) lékařský film netečně zachycující nechvalně proslulý zákrok, který vešel ve známost coby lobotomie. Zároveň jej ale odlehčují drobné černohumorné štůlce, třeba do rytmu si ťukající lékařská kladívka a vůbec celkové brakové ladění.

Jakkoliv mohou Ghost působit měkce a jako kapela, která si na tvrďáky jenom hraje, v případě tohohle videa nakoukli za hranici, za kterou se bojí jít i leckterá metalová kapela.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY