Prázdniny v Telči lákají na české hudební hvězdy. Na festivalu zahraje Plíhal, Langerová nebo Tata Bojs

09.07.2019 16:37 - Tisková zpráva | foto: archiv kapely

Poslední pátek v červenci již posedmatřicáté ožije malebná renesanční Telč hudebním festivalem Prázdniny v Telči. To znamená pohádky v parku, hudba na náměstí, desítky stánků a tvůrčích dílen, klubové koncerty na Panském dvoře a další bohatý doprovodný program.

Tak jako každý rok v Telči vystoupí přední jména české hudební - především folkové - scény. "V kouzelné atmosféře na nádvoří zámku, která proměňuje každý koncert v nezapomenutelný zážitek, zahrají mimo jiné Hradišťan, Žalman nebo Nezmaři se symfonickým orchestrem," vyjmenovává známé folkové muzikanty Milan Kolář, hlavní pořadatel Prázdnin v Telči, a upozorňuje: "Výjimečný bude společný koncert Bratří Ebenů a Druhé trávy, kdy se obě kapely rozhodly nazkoušet a zahrát vzájemně své písně. Velkou radost máme také z toho, že k nám letos opět přijede na prázdniny Karel Plíhal."

"Jedním z nejzajímavějších koncertů letošního ročníku bude také vystoupení celosvětově uznávaného, ovšem u nás jen málo doceněného mandolinisty Radima Zenkla s kapelou. Zenkl žije od roku 1989 v USA a při svých návštěvách rodné země hrával a nahrával například s Čechomorem, Hradišťanem, Vladimírem Mišíkem nebo Waldemarem Matuškou. Do Telče nyní přijede se svou čtyřčlennou kapelou a dalšími hosty z dalekého Mongolska,"
prozrazuje Milan Kolář.

Novinkou loňských Prázdnin v Telči byla zbrusu nová scéna na Panském dvoře, která se letos rozroste víc než dvojnásobně. "Tyto speciální víkendové koncerty začnou už odpoledne. Pro návštěvníky chystáme různé soutěže a hry, budeme mít letní kino, venkovní bar, kavárnu a ledovou čajovnu, výběr těch nejlepších lokálních streetfoodů a samozřejmě každý den čtyři parádní kapely," popisuje program Vojtěch Kolář, spolupořadatel festivalu. Víkendové scény Prázdnin v Telči odstartují 2. srpna kultovní Tata Bojs. Druhý den v sobotu se pak v Telči vůbec poprvé představí zpěvačka Bára Poláková s kapelou. Následující víkend tuto scénu roztančí electropopoví Midi Lidi a slovenská pětice Puding pani Elvisovej.

Druhou sobotu, tedy 10. srpna, pak Prázdniny v Telči vyvrcholí velkolepou swingovou a rokenrolovou tančírnou se Zatrestbandem, The 6 Fireballs a The Shots. "Chceme přilákat všechny milovníky tančíren a správná tančírna má mít téma. Tím naším je s Telčí úzce spjatý film 'Až přijde kocour'. Takže to bude tančírna kocouří, letní, pohádková a hlavně barevná, takže dámy ať si nezapomenou vzít krásné barevné šaty a pánové pořádný kocouří knír," zve na koncert Vojtěch Kolář.

Návštěvníci se vedle hlavního programu mohou těšit na divadelní scénu v zámeckém parku a odpolední hraní na buskingové scéně na náměstí Zachariáše z Hradce. Chybět nebudou ani filmové projekce a doprovodný program v podobě Běhu Telčí a Závodů dračích lodí. Pro fanoušky moderní hudební produkce chystají pořadatelé každodenní koncerty na klubové scéně na Panském dvoře. V noci tu zahrají například Xavier Baumaxa, Mucha, Ventolin, dechovka Tygroo, písničkář Cermaque nebo multiinstrumentalistka Bára Zmeková. Kompletní program a předprodej vstupenek návštěvníci najdou na oficiálním webu akce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY