Pixies oznamují předkapelu svého pražského koncertu a informace k novému albu

06.07.2019 11:32 - Tisková zpráva | foto: BMG Rights Management

Pixies, kteří 8. října vystoupí ve Forum Karlín, oznámili jméno předkapely a zveřejnili první informace o svém chystaném albu. Supportem Pixies bude duo Blood Red Shoes, které se poté 4. listopadu vrátí do Prahy ke svému sólovému koncertu, při kterém v Lucerna Music Baru představí své letošní album "Get Tragic". Vstupenky za 990 Kč + jsou v prodeji v sítích GoOut a Ticketmaster. V případě nevyprodání vstupenek v předprodejích pak na místě v den koncertu za 1 200 Kč. Nákup vstupenek je omezen na maximálně čtyři kusy pro osobu.

Útrobní, hudebně filmové, jakoby z jiného světa, ale zvláštně povědomé, trochu znepokojující - to je zbrusu nové studiové album Pixies "Beneath The Eyrie", kde do podivnosti téhle kapely skvěle zapadnou příběhy o čarodějnicích, Danielu Booneovi, prevítech a dalších postavách. Album obsahuje dvanáct skladeb a celosvětově vychází v pátek 13. září na novém labelu skupiny Infectious/BMG v několika formátech:

* deluxe Box Set - CD a průhledný vinyl plus druhý průhledný vinyl s devíti nevydanými demo snímky nahranými v minulém roce,
* jeden standardní heavyweight gatefold černý vinyl,
* deluxe CD ve vázané knížce,
* kazeta,
* digitální download,
* standardní dvanáctipísňové CD,
* standardní heavyweight single gatefold barevný vinyl (Indie Record Store exclusive).

(Předobjednávky zde)

"Beneath The Eyrie" produkoval na Cenu Grammy nominovaný Tom Dalgety (Ghost, Royal Blood, Pixies - "Head Carrier"), vznikalo v průběhu roku 2018 a bylo nahráno loni v prosinci v Dreamland Recordings poblíž Woodstocku, NY.  Během pauzy při nahrávání před studiem, původně kostelem St. John's Church z roku 1896, si Lovering všiml orlího hnízda - anglicky eyrie - na stromě přímo nad studiem. Odtud pochází název alba "Beneath The Eyrie" - "Pod orlím hnízdem".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY