Kiesza po letech přiznala, že její kariéru zbrzdila vážná autonehoda

05.07.2019 15:28 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Před pěti lety měla Kiesza našlápnuto na velkou kariéru. Její prvotní singl "Hideaway" dobyl čelo britského žebříčku a výrazných úspěchů se dočkal po celém světě. Zpěvačka se dostala i do hledáčku Skrillexe a Dipla, se kterými spolupracovala na songu "Take Ü There". Navíc se jejímu debutovému počinu "Sound Of A Woman" dařilo, a tak vyjela i na celosvětové turné po boku Demi Lovato.

Od roku 2015 ale jako by se po excentrické Kanaďance slehla zem. Fanoušci si celé roky mysleli, že její novou tvoru blokuje label, se kterým se nemůže shodnout, jakým směrem se bude její druhé album ubírat. Pravda byla ale mnohem horší. Až po letech mlčení Kiesza prozradila důvod, proč se její kariéra tak náhle zabrzdila. "Seděla jsem na zadním sedadle v autě, které projíždělo jednu z křižovatek v Torontu, když nás srazil taxík, který jel na červenou."

Že se nejednalo o nehodu, po které karosář vyklepe pár plechů a cestujícím se zahojí boule na hlavě, bylo jasné hned po jejich dalších slovech. "Utrpěla jsem poranění mozku, které ovlivnilo spoustu věcí v mém životě: rovnováhu, trávení, imunitní systém i zrak." Podle svých slov se ze zranění zotavovala přes dva roky a léčba stále není u konce. Těžké pro ni bylo i psaní písní. "Dokázala jsem psát. Ale pokaždé, když jsem svůj mozek více namáhala a napsala třeba jednu skladbu, tak jsem poté týden ležela v posteli a nemohla nic dělat," přiznala.

Proto je vydání comebackové písně "Sweet Love" malým zázrakem. Kiesa Rae Ellestad, jak se celým jménem zpěvačka jmenuje, nefňuká nad svým osudem. Ostatně celé roky své trápení držela v tajnosti a nesdílela ho na svých profilech. Naopak v songu bojuje za lásku, kterou ostatní nepovažují za dobrý nápad, ale ona si ji chce uhájit. Snad si tedy uhájí i své místo na hudebním piedestalu. Pět let od vydání poslední desky je hodně dlouhá doba - řada podporovatelů se zřejmě už odklonila fandit jiným projektům. Ale po letech, kdy muzikantka bojovala o svůj život, pro ni nebude problém zabojovat i o umístění v hudebních žebříčcích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY