Benátská! s Impulsem bude oslavou lásky, hudby a radosti. Zahrají Europe, Karel Gott oslaví osmdesátiny

03.07.2019 16:07 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Poslední červencový víkend bude tradičně patřit festivalu Benátská! s Impulsem v libereckém Vesci. Letošní sedmadvacátý ročník začne již ve čtvrtek 25. července a potrvá do nedělních ranních hodin. Na třech scénách se představí přes padesát účinkujících.

"Loni jsme přivítali rekordní počet návštěvníků, dorazilo jich přes čtyřicet tisíc. To je pro nás obrovská motivace. Pro tento ročník jsme se snažili připravit skvělý program, aby se nejen všichni vrátili, ale přivedli s sebou i další přátele, a my tak mohli slavit společně další rekord," říká Petr Pečený za pořadatele.

Hlavním lákadlem akce je páteční koncert švédských rockerů Europe. "Zbožňujeme české fanoušky, zdejší publikum i hraní zde. Máme mnoho společného nejen v hudbě a literatuře. To je ten důvod! Domnívám se, že čeští posluchači skutečně rozumí a mají rádi rockovou hudbu. My zase víme, co chtějí - jenom to nejlepší!" tvrdí kapela, jejíž největší hit "The Final Countdown" ovládl v osmdesátých letech žebříčky po celé Evropě. Jak dodává bubeník Ian Haugland, na Benátské! to bude "oslava lásky, hudby a radosti, zkrátka nezapomenutelná noc".

K dalším zásadním momentům bude patřit koncertní oslava osmdesátých narozenin Karla Gotta, a to hned v úvodní den. Vystoupí také Anna K., Peter Nagy nebo Dalibor Janda. Pátek bude vedle Europe patřit také Richardovi Műllerovi, Čechomoru, Marku Ztracenému nebo skupinám Harlej a Alkehol. Festival vyvrcholí v sobotu 27. července, kdy se představí Chinaski, Lenny, Ben Cristovao, David Stypka, Václav Neckář, Michal Hrůza, Jaroslav Uhlíř, No Name, Lipo, Sebastian, Paulie Garand a mnoho dalších.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY