Nové desky 28/2019 - od Lighthouse Family přes Firespawn po Inona Zura

11.07.2019 21:25 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Okurková sezóna je tu a s ní i o něco dietnější nášup v obchodech s hudbou. Čelit jí budeme společně s očekávanou novinkou Lighthouse Family, izraelským skladatelem scénické hudby Inonem Zurem, českým rapperem Ca$hanovou Bulharem a zavzpomínáme na Michaela Hutchence. Fanoušky tvrdších žánrů potěší Firespawn, Abbath a Rhapsody.
Pokud se v pondělí 8. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lighthouse Family - Blue Sky In Your Head (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / jazz

Lighthouse Family - Blue Sky In Your Head
Snad všechny hudební posluchače v roce 1995, respektive o dva roky později zasáhly hity britského dua Lighthouse Family. Písničky jako "Lifted", "Ocean Drive" a především pak "High" jsou dodnes součástí většiny rozhlasových stanic, ovšem v roce 2011 si Tunde Baiyewu a Paul Tucker dali pauzu, která se protáhla až do letošního roku. V březnu se prakticky zničehonic objevil nový singl "My Salvation", těsně následovaný zprávou, že duo chystá celé nové album. Jejich čtvrtá deska, která je první nahrávkou po dlouhých osmnácti letech, měla původně vyjít už v květnu, ale nakonec vychází až nyní. Lighthouse Family novinku "Blue Sky In Your Head" koncipovali jako dvojalbum, kde na prvním disku naleznete celkem třináct nových songů, a na druhé zařadili deset kompletně remasterovaných starších skladeb. O tom, že pánové nezapomněli psát hitové písničky, které jsou stále směsicí popu, soulu a jazzu, se můžete přesvědčit na jejich VEVU.


Turilli / Lione Rhapsody - Zero Gravity (Rebirth And Evolution) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer.com / psali jsme
žánr: power metal / symfonický metal

Turilli / Lione Rhapsody - Zero Gravity
Luca Turilli a Fabio Lione coby původní členové slavné powermetalové formace Rhapsody vydávají debutové album v rámci svého nového projektu. Na desce "Zero Gravity (Rebirth And Evolution)" spolupracovali navíc se svými dávnými kolegy právě z Rhapsody. Dali dohromady deset nových kousků, ve kterých uslyšíte jako hosty například Elize Ryd z Amaranthe. K titulní skladbě alba vznikl navíc i videoklip, na který se můžete podívat na YouTube.com.


Tip týdne

Inon Zur - Into The Storm (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / současná klasická hudba

Inon Zur - Into The Storm
Izraelský hudební skladatel Inon Zur se proslavil především díky hudbě k počítačovým hrám, jako je série "Fallout", "Dragon Age" nebo třeba "Crysis", ale mohli jsme ho zaznamenat i v televizních seriálech "Power Rangers". Jeho talent a úspěch již nemohl uniknout ani nahrávací společnosti Sony Masterworks, která s ním letos podepsala smlouvu, jejímž výsledkem je album "Into The Storm". Jak sám skladatel prohlásil, koncipoval ho jako poctu svým fanouškům a inspirací mu byla především již zmíněná fantasy RPG sága "Dragon Age". Pro nahrání třinácti skladeb si do studia pozval řadu hostů a jeho pozvání přijaly například zpěvačky Aeralie Brighton, Aubrey Ashburn a Lisbeth Scott, skladatelka Mimi Page, zpěvačka a kytaristka Arielle, duo Viodance, cellistka Michelle Packman, harfenistka May Claire La Plante, známá cellistka Tina Guo a houslistka Caroline Campbell. Jak to celé dopadlo, zjistíte z ukázek na Suprahonline.


Firespawn - Abominate (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Firespawn - Abominate
Satanská death metalová formace Firespawn vydává své třetí studiové album "Abominate". "Na této desce jsme se víc než kdy dřív vydali do neprobádaných území. Díky tomu uslyšíte na albu značné vlivy heavy metalu, protože jsme nikdy nechtěli být vyloženě death metalovou kapelou, ale spíš kapelou, která dělá svůj osobitý hudební styl," uvedlo osazenstvo formace ve svém prohlášení. Na YouTube.com najdete k poslechu kousek "The Gallows End" a svůj názor nám nezapomeňte napsat do komentářů.


Ca$hanova Bulhar - Hood Celebrity 3 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Ca$hanova Bulhar - Hood Celebrity 3
Minulý rok český rapper Ca$hanova Bulhar zaujal některé z našich redaktorů natolik, že se umístil se svým mixtapem "Hood Celebrity 2" na 18. místě výročního žebříčku. Před pár dny vydal tento člen pražského seskupení 2L Boyzz třetí pokračování celebrití ságy a nabídne na něm celkem dvanáct tracků, na jejichž produkci se podíleli například Lil Ian, Alastor, Voodoo808 nebo Special Beats. Do studia si pak pozval i několik hostů, mezi nimiž najdete jména jako Don Chain, Luisa či TK27. Zda Ca$hanova Bulhar zaujme i tentokrát, můžete zjišťovat na YouTube kanálu jeho domovské formace.


Abbath - Outstrider (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Abbath - Outstrider
Norská blackmetalová formace Abbath se po velkém personálmím přetřesu vrací v plné síle a s druhou studiovou deskou. Nahrávka "Outsrider" obsahuje osm kousků a navrch bonusový přídavek "Pace Till Death" - coververzi songu původně od Bathory. Jednu z nových skladeb "Harvest Pyre" najdete k poslechu na YouTube.com. Jestli je skutečně zvuk nového materiálu tak vyspělý, jak muzikanti uvádí, nám nezapomeňte sdělit do komentářů pod článkem.


Danny Elfman & Chris Bacon - Men In Black: International (soundtrack)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Danny Elfman & Chris Bacon - Men In Black: International (Original Motion Picture Score)
Čtvrtý díl filmové ságy "Muži v černém" se konečně vypravil do světa mimo Spojené státy, především do Paříže, Marrákeše a Londýna. Zatímco "Men In Black: International", kde si hlavní roli zahráli Chris Hemsworth a Tessa Thompson, brázdí kina již nějaký čas, filmový soundtrack se k nám dostává až nyní. Mají ho na svědomí autoři scénické hudby Danny Elfman a Chris Bacon. Zatímco první jmenovaný se podílí na sáze už od počátku, druhý je v týmu nováčkem. Na album najdete hudbu rozdělenou do celkem šestadvaceti skladeb, jejichž ukázky nabízí Supraphonline.


Různí - Mystify: A Musical Journey With Michael Hutchence (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Různí - Mystify: A Musical Journey With Michael Hutchence
Na světové filmové festivaly, včetně toho karlovarského, letos míří dokument Richarda Lowensteina "Mystify: Michael Hutchence", který, jak už název jasně napověděl, se zaobírá životem a také předčasným úmrtím frontmana australských INXS. Pomyslným soundtrackem k tomuto dokumentu je album nazvané "Mystify: A Musical Journey With Michael Hutchence" zahrnující jak nahrávky s jeho domovskou skupinou, tak i sólové skladby, dialogy či rarity. Najdete mezi nimi například jeho verzi "Under My Thumb" od The Rolling Stones, kterou nahrál společně s London Symphony Orchestra či "Never Tear Us Apart", v níž si zahostovala Mylène Farmer. Kompletní seznam skladeb nabízí například český Bontonland.


The Rolling Stones - Rock & Roll Circus (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock / hard rock

The Rolling Stones - Rock & Roll Circus
11. prosince 1968 proběhlo natáčení show "Rock & Roll Circus", kterou pořádali The Rolling Stones. Jednalo se tehdy o zcela unikátní setkání muzikantů, kam si Jagger a spol. pozvali řadu hostů, jejž se později stali legendami. Na jednom pódiu tehdy vystoupili vedle Stounů také Jethro Tull, The Who, Taj Mahal, Marianne Faithfull, John Lennon a Yoko Ono a také jedna z prvních superskupin The Dirty Mac, jejímiž členy byli John Lennon, Eric Clapton, Keith Richards a Mitch Mitchell. Záznam tohoto koncertu, kde třeba zazněl i "Pochod gladiátorů" Júliuse Fučíka, spatřil světlo světa až v roce 1996 a nyní se dostalo na jeho reedici. Ta vyjde jednak na vinylu a pak také ve čtyřdiskové verze zahrnující jak audio, tak i video podobu a nabídne i dosud nikdy nevydané skladby "Revolution (Beatles Song)" a "Warmup Jam" od The Dirty Mac.


Dále vychází:

Abbath - Outstrider (Limited Box) (Mystic Production)
Ernie Kovacs - The Ernie Kovacs Album - Centennial Edition (Bertus)
Lautten Compagney - Baroque Gender Stories (Sony Music)
Michael Sanderling - Shostakovich: The Fifteen Symphonies (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Abbath - Outstrider (Mystic Production)
Accept - Balls To The Wall (Music On Vinyl)
Bob Dylan - The Bootleg Series Vol. 5: Bob Dylan Live 1975, The Rolling Thunder Revue (Sony Music)
Demons & Wizards - Demons & Wizards (Remasters 2019) (Sony Music)
Demons & Wizards - Touched By The Crimson King (Remasters 2019) (Sony Music)
Firespawn - Abominate (Sony Music)
Fleetwood Mac - Before The Beginning - 1968-1970 Rare Live & Demo Sessions (Remastered) (Sony Music)
Nazareth - Close Enough For Rock ´N´ Roll (Warner Music)
Nazareth - Exercises (Warner Music)
Nazareth - Malice In Wonderland (Warner Music)
Nazareth - Nazareth (Warner Music)
Nazareth - Play ´N´ The Game (Warner Music)
Nazareth - The Fool Circle (Warner Music)
Rhapsody, Turilli / Lione - Zero Gravity (Rebirth And Evolution) (Mystic Production)
Rolling Stones - Rock & Roll Circus (Universal)

Reedice:
Bob Dylan - The Bootleg Series Vol. 5: Bob Dylan Live 1975, The Rolling Thunder Revue (Sony Music)
Demons & Wizards - Demons & Wizards (Remasters 2019) (Sony Music)
Demons & Wizards - Touched By The Crimson King (Remasters 2019) (Sony Music)
Fleetwood Mac - Before The Beginning - 1968-1970 Rare Live & Demo Sessions (Remastered) (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY