"BIOLID" je jedna velká ironie. Rybičky 48 si v novém klipu utahují snad ze všeho a ze všech

28.06.2019 08:20 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Soukup

Kutnohorská patriotská kapela Rybičky 48 po vydání dvojalba "Pořád nás to baví / BESTFUCK OFF" přichází s novým materiálem. Čerstvý singl "BIOLID" poukazuje na to, že humor a nadhled jsou stále silnou stránkou skupiny, ať už jde o písničky nebo jejich klipová ztvárnění. A to na nich miluju - umějí si udělat srandu především ze sebe, a přitom tak pobaví i ostatní. Samotný název songu je odvozen od přípravku na hubení létajícího hmyzu, který je vtipně přetransformován na část populace milující vše, co má bio původ.

"V poslední době všichni jedou všechno bio a eko a my si myslíme, že je to správně. To nám ale nebrání v tom si z toho udělat srandu," říká zpěvák kapely Kuba Ryba. Snímek vznikal v Kutné Hoře a okolí a na Farmě naděje, která se stará o zvířata v nouzi. O režii se klasicky postaral Ondřej Soukup. S námětem a textem přišel sám frontman. Do natáčení pak muzikanti zapojili i svoje nejbližší. Úderem první minuty se možná počůráte smíchy: Kuba Ryba se vysvlékne, začne tancovat po lese oděn jen tím nejnutnějším (ještě k tomu na půl žerdi) a kouřovými signály svolávat své kumpány s rodinami, aby se k jeho klanu s podobným smýšlením přidali.

Vtipným textem poukazují Rybičky 48 na to, jak je moderní žít bio a ekologicky a v souladu s přírodou. Proto není divu, když se terčem útoku biolidu stanou i turisti, kteří se nechovají k přírodě hezky. Nenechte si uniknout exkluzivní trik, kdy je Kuba schován za hodně útlý strom. Kapela si dále utahuje nejen z politických stran v úvodu klipu, ale i ze sluníčkářů. A protože netroškaří, vzala si na paškál toho nejznámějšího - Tomáše Kluse. "Poklusem klus měníme kurs..." či "... dlouhé taláry od Tamary..." anebo "Klus-Klus-Klan, tady nikdy nejsi sám," zpívají. "Tomáše si vážíme za jeho názory a je to pro nás člověk s charakterem. Určitou části populace je vnímán jako 'sluníčkář a dobroser', a proto nám přišlo mega vtipný ho do klipu zapojit. Miluju lidi, kteří si ze sebe dokážou udělat srandu," vysvětluje Ryba. Oblíbený písničkář se tak ve videu taky ukáže, na to si ale musíte počkat až po titulcích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY