Tomáš Klus přezpíval svůj hit "Marie" společně se zdravotně postiženými z centra Arpida

18.06.2019 16:21 - Hana Bukáčková | foto: Kateřina Sysová

Kapela KRB, která je složená ze sedmnácti klientů Centra Arpida pro rehabilitaci osob s tělesným a kombinovaným postižením a třech pedagogů, si po spolupracích s Vypsanou fiXou a Pekařem střihla song s Tomášem Klusem. Předělávka jeho hitu "Marie" vznikla ve spolupráci s Českým rozhlasem České Budějovice, v jehož prostorách se vše natáčelo.

"Tuto píseň klienti zpívají již od dob svého vzniku, tedy zhruba před pěti lety, a když svitla možnost, že by si mohli něco zazpívat přímo s Tomášem, bylo to tak nějak jasné," říká tiskový mluvčí centra Ondřej Hellebrant a s úsměvem dodává: "Tomáš se nám musel lehce přizpůsobit, a to hlavně tempem písně. Naši klienti zkrátka strašně ženou dopředu."

Nahrávalo se postupně v několika etapách, jednotlivé nástroje a hlasy se zaznamenávaly zvlášť, aby byl výsledek co nejlepší. Po půldni stráveném v prostorách rádia vyrazila kapela i s písničkářem na procházku do města. Z této výpravy vznikl i klip k písni, který je nyní dostupný na YouTube kanálu centra. Odebíráním novinek a sledováním videí je podpoříte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY