Svatokrádež roku? Miley Cyrus zneuctila klasický song Nine Inch Nails "Head Like A Hole"

15.06.2019 15:06 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Kdyby vám ještě před pár lety někdo řekl, že Miley Cyrus aka Hannah Montana udělá předělávku klasického songu Nine Inch Nails, na YouTube to bude mít miliony zhlédnutí a požehnání tomu dá sám Trent Reznor, asi byste si mysleli, že se zbláznil. Časy se ale mění, Cyrus už dávno není pouhým produktem od Disneyho a hlavně - stalo se tak z důvodu natáčení poslední epizody seriálu "Black Mirror" s podtitulem "Rachel, Jack And Ashley Too".

Šestadvacetiletá zpěvačka v něm ztvárnila pop hvězdu Ashley O, jejíž tvorba i veřejná image jsou dokonalým zrcadlem velké části dnešní mainstreamové scény - je to plytké, je to plné odhalené kůže a účinně to vymývá mozky. S texty jako "Hey, yeah, whoa-ho, I'm on a roll, ridin' so high, achieving my goals" by to ostatně ani jinak nešlo. Melodii si tvůrci vypůjčili právě u amerického industriálního projektu. U "On A Roll" to byla konkrétně vypalovačka "Head Like A Hole", která se v režii produkčního tria The Invisible Men změnila na učebnicovou rádiovou odrhovačku. Je to tak moc hloupé a plné žánrových klišé..., až je to vlastně celkem geniální.

Nadšení ze záměru filmařů ostatně neskrýval ani sám Reznor, který jim poskytl k přepracovaní také skladbu "Right Where It Belongs" a "Hurt" (druhá zmiňovaná se pod názvem "Flirt" do výsledného díla nakonec nedostala). Marketingově se jednalo o velmi dobrý tah. Podle statistik se sledovanost videoklipu "Head Like A Hole" oproti loňskému roku zvedla o 300 % a od premiéry epizody má v průměru čtyřicet tisíc zhlédnutí denně.

Song i video ponecháváme bez hodnocení. Pokud by vás ale předělávka naštvala, náladu si můžete zlepšit dalším audiem, které je už coverem v pravém slova smyslu a Miley ho zazpívala na konci seriálu. Možná i vás po jeho poslechu napadne, že celé rockové album by s tímhle hlasem vůbec nemuselo znít špatně. A proč ne rovnou v Reznorově produkci?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY