Prvotinu dcery slavných rodičů Mabel provázejí velká očekávání

12.06.2019 16:29 - Katka Šebestová | foto: standard.co.uk

YouTube ji na konci května označil jako největší britskou vycházející hvězdu. Toto pojmenování jen navázalo na nominaci Brit Awards pro nejlepšího nováčka, ze které se radovala letos v lednu. Všechny zkazky zkrátka dávají tušit, že Mabel by jednou mohla být velkou hvězdou.

Očekávání jsou velká, a tak tímto slovním spojením mladá hudebnice pojmenovala i své debutové album, které má vyjít na začátku srpna. Pozvala si na něj řadu hvězdných producentů, kteří za sebou mají spolupráce například s Adele, Ritou Orou nebo Zarou Larsson. Mabel dosud koketovala s různými žánry od popu přes house až po R&B. A na desce to zřejmě nebude jinak.

Rozmanitost má navíc v krvi, neboť jejími rodiči jsou slavná Neneh Cherry, jejíž songy si podmaňují hitparády již déle než třicet let, a Cameron McVey, což je pro změnu producent a skladatel, jenž má na kontě písně pro Massive Attack nebo Sugababes. A aby hvězdného příbuzenstva nebylo málo, jejím bratrem je Marlon Roudette, polovina Mattafix, ale i úspěšný sólový zpěvák, jehož můžete znát z rádií třeba díky hitu "When The Beat Drops Out". Právě Marlon patří i k hlavním strůjcům první řadové nahrávky své sestry.

Mladá zpěvačka se ale nenechává svou rodinou zahanbit a už sama přidala do rodinné vitríny dílčí úspěchy. Svůj okruh posluchačů má a podařilo se jí ho rozšířit hlavně letos se songem "Don't Call Me Up", který na ostrovech bral bronz a prorazil i do Billboard Hot 100. Chystanou kolekci aktuálně promuje letně znějící kousek "Mad Love".

Kromě dvou zmíněných singlů by měla prvotina obsahovat dalších dvanáct položek. Celý tracklist alba "High Expectations" vypadá takto: High Expectation (Intro), Bad Behaviour, Don't Call Me Up, FML, We Don't Stay..., Selfish Love, Lucky (Interlude), Mad Love, Trouble, Put Your Name On It, Stckhlm Syndrome (Interlude), OK (Anxiety Anthem), I Belong To Me, High Expectations (Outro).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY