a s novinkou skládají poctu westernům - musicserver.cz">

Mig 21 velí: "Hyjé!" a s novinkou skládají poctu westernům

09.07.2019 13:21 - Hana Bukáčková | foto: Michal Lánský

Mig 21, kteří v loňském roce (ne)slavili dvacet let, o sobě dali před prázdninami vědět novým singlem "Hyjé!". Ten je volným pokračováním předchozího kousku "Hurá!" a zároveň dalším lákadlem na podzimní turné. Kapela jej představila prostřednictvím zkrácené verze klipu, po prázdninách přijde na řadu plnohodnotné video.

Za písní, která vás svojí atmosférou přenese na Divoký západ, stojí tradičně kytarista Tomáš Polák. Produkce se spolu s ním ujal Tomáš Konůpka ze skupiny Mydy Rabycad. "Náladou i kytarovým riffem jde svým způsobem o poctu Ennio Morriconemu a filmům, které režíroval Sergio Leone. Písnička připomíná westerny, které máme všichni rádi," osvětluje Polák její vznik. Text má na svědomí opět výhradně charismatický Jiří Macháček.

O tom, že se jedná o skladbu s pozitivním poselstvím, není pochyb už z jejího hravého, filmově monumentálního zvuku. Potvrzuje to i hlavní textový motiv "Ještě žijem, ještě naděje jsou" a optimistický tón frontmanova hlasu. "Když se kdokoliv z nás ocitne v nějaké neřešitelné situaci, nesmí to vzdát, protože naděje vždycky jsou," objasňuje Polák.

"Hyjé!" je klasická migovská písnička, nečekejte žádné zázraky, ale pohodovku, která plně uspokojí potřeby milovníků téhle chlapecké taneční pěvecké a striptérské skupiny z Prahy 5 - Smíchova. Skladba by se mimochodem měla objevit na připravovaném albu, jehož vydání muzikanti plánují na příští rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY