Lil Nas X a Billy Ray Cyrus dávají v "Old Town Road" country pěkně na frak

05.06.2019 18:55 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Příběh písničky "Old Town Road" je snad ještě lepší než samotný song. Dvacetiletý rapper tento country-rapový crossover vydal původně nezávisle koncem minulého roku, ale sociální sítě a internety obecně z něj udělaly příští velkou věc, takže se Lil Nas X upsal labelu Columbia, která posléze vydala singl ve verzi s hostujícím Billy Ray Cyrusem (tzv. tatínkem od Miley).

Mezitím si ovšem někdo všiml, že ten kluk, co to zpívá, je černý a skladba byla vyřazena z americké Billboard Hot Country Songs. Oficiálním důvodem (a možná i skutečným) je ale fakt, že písnička je prý málo country. To ale mladíkovi a staříkovi může být jedno, protože se i díky dalšímu remixu od Dipla ze skladby stal hit po celém světě, který dobyl i americkou a britskou hitparádu. A to originální verze nemá ani dvě minuty...

Vzhledem ke genezi úspěchu skladby jsme se videoklipu dočkali až nedávno, zato je to epické a velmi vtipné dílo. Původně krátká písnička se dočkala pětiminutového minifilmu, kde nechybí hostující hvězdy (za všechny třeba Chris Rock), western, sci-fi, taneční souboj, závod koně s autem... Už dlouho tu nebylo něco tak chytlavého a zábavného.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY