Vítězem 1band2play 2019 se stali Chief Bromden

28.05.2019 18:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sedmý ročník talentové soutěže 1Band2Play ovládli se svým divokým math rockem Chief Bromden, které porota vybrala ze 136 zúčastněných skupin. Finálový večer soutěže, za níž stojí magazín Full Moon a festival Colours Of Ostrava, se odehrál v žižkovském klubu Bike Jesus, spolu s Chief Bromden se zde představili také indierockoví Branko's Bridge a post-popoví Good Times Only.

Chief Bromden fungují sotva pár měsíců a (prozatím) postrádají vokál, její členové si už ale stihli projít řádkou žánrově různorodých kapel (za všechny jmenujme Shadow Area nebo Manon meurt). I za krátkou dobu své existence stihli zaujmout nápaditým math rockem, okořeněným v klasické nástrojové sestavě bicí-basa-kytara o klávesové vyhrávky a náladotvornou elektroniku. Ani beze slov neztrácí hudba Chief Bromden energii a dravost a přiznané inspirační zdroje a hudební vlivy sahající od hip-hopu a progrockových klasik až k modernímu metalu nebo alternativnímu rocku.

Stejně jako vítězové z let minulých (Bára Zmeková, Kaplan Bros., Jested, Pandoo, Ette Enaka a Guilty Echoes) vystoupí kapela na Full Moon Stagei festivalu Colours Of Ostrava a poté se Full Moon postará o vydání jejich debutové desky. O letošních finalistech a vítězi rozhodovala osmnáctičlenná porota složená z hudebních novinářů (Full Moon, Radio Wave, Rádio 1, Streetculture), dramaturgů (Colours Of Ostrava, Roxy) i aktivních hudebníků (Bára Zmeková, Jakub Kaifosz, Vítek Chaloupecký, Ondřej Helar).

Soutěž 1Band2Play probíhá v rámci projektu Full Moon Forum, který v roce 2018 podporuje Ministerstvo kultury ČR.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY