Nové desky 22/2019 - od Stinga přes Morrisseyho po J.A.R.

29.05.2019 06:28 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Universal Music

Hvězdou poměrně žánrově pestrého týdne bude Sting a jeho přepracované hity a také Morrissey s deskou plnou předělávek. Folkaře potěší Lucy Spraggan, příznivce elektroniky Maps, countryoví nadšenci si poslechnou Billy Ray Cyruse a nejen v klubu budou dobře znít remixy J.A.R. Milovnící tvrdších žánrů ocení novinkové desky SOTO nebo Diamond Head.
Pokud se v pondělí 27. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sting - My Songs (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Sting - My Songs
Sting je dalším umělcem, který podlehl aktuální módní vlně kompilací vlastních písní v nové podobě. Pro výběrovku "My Song" si vybral patnáct, respektive v případě deluxe verze devatenáct svých největších hitů a těm připravil zcela nový kabát. On sám nové verze popisuje jako rekonstruované, přepracované a opravené a všechny se současným zaměřením. U některých tak došlo na zcela novou podobu, u jiných využil alespoň původní fragmenty pro remix a přidal nový zvuk, či některé detaily. Co si pod tím představit a jak nově zní například "Fragile", "Can't Stand Losing You" či "Fields Of Gold", zjistíte na YouTube profilu anglického muzikanta nebo naživo při jeho červencovém koncertu ve Slavkově u Brna.


Billy Ray Cyrus - The SnakeDoctor Circus (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / funk / r'n'b

Billy Ray Cyrus - The SnakeDoctor Circus
Americký countryový muzikant, zpěvák a také herec Billy Ray Cyrus jednak sleduje, jak se daří oběma jeho dcerám Miley a Noah a přitom nezapomíná ani na svoji hudební kariéru. Aktuálně vydává své šestnácté studiové album, které nazval "The SnakeDoctor Circus", a pro něj připravil celkem devět nových písniček. Na desce se podílel i jeho dlouholetý spolupracovník Don Von Tress, kterého ve dvou písničkách také uslyšíte. První ukázky a videa z alba, které bude k sehnání i na vinylu, sdílí americký muzikant prostřednictvím svého YouTube profilu.


J.A.R. - Eskalace bobra (Remixy) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / jazz / klubová hudba

J.A.R. - Eskalace bobra (Remixy)
Skupina J.A.R., která letos 17. listopadu oslaví třicáté výročí svojí existence, vydala v roce 2017 album "Eskalace dobra". Získala za něj tři Ceny Anděl od Akademie populární hudby, a to v kategoriích singl, album a skupina roku. Nyní se rozhodla tuhle desku připomenout a to formou její remixové podoby. Skladby k obrazu svému přetvořili umělci napříč žánrovým spektrem a vedle sebe tak uslyšíte Electric Lady, Barboru Polákovou, MIDI LIDI, Michala Skořepu, Muchu, Frantu Šorma, Xaviera Baumaxu, Dalekko, Mňágu a Žďorp, PSH, Mydy Rabycad, Midub, Monkey Business a také Ecsona Waldese, který celou kolekci pojmenovanou "Eskalace bobra" produkoval a finálně sestavil. Výtvarný návrh obalu alba navazující na "Eskalaci dobra" vytvořil ilustrátor, malíř a hudebník Aleš Čuma. Jak to vše dopadlo, můžete zkoumat na YouTube, kde je již kompletní nahrávka k poslechu.


Morrissey - California Son (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Morrissey - California Son
Rok a půl po vydání úspěšné nahrávky "Low In High School" přichází britský zpěvák Morrissey s novinkovou deskopu "California Son". Přináší na ní dvanáct cover verzí skladeb amerických hudebních legend, jako je třeba Joni Mitchell, Bob Dylan, Melanie nebo Phil Ochs, které jsou uveden singlem "It's Over" z repertoáru legendárního Roye Orbisona. Dosavadní recenze nahrávky jsou spíš rozpačité, ale nenechte se jimi odradit. Navštivte YouTube.com a poslechněte si zmiňovaný singl.


Lucy Spraggan - Today Was A Good Day (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Lucy Spraggan - Today Was A Good Day
S mírným zpožděním oproti Británii se k nám dostává páté album anglické písničkářky Lucy Spraggan, které pojmenovala "Today Was A Good Day". Čtrnáct písniček někdejší účastnice X Factoru skládala společně s týmem, čítající jména jako Ed Holloway, Joseph Hamill, David Dunwell nebo Joseph Dunwell. Nahrávku produkoval Jon Maguire, který v minulosti spolupracoval například s Leonou Lewis, Kodaline či The Vamps. První ukázky z tohoto alba pohybující se na rozhraní popu a folku uslyšíte na YouTube profilu zpěvačky.


Diamond Head - Coffin Train (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Diamond Head - Coffin Train
Diamond Head patří k zástupcům britského heavy metalu a svým fanouškům přináší novinkové album "The Coffin Train". Na albu najdete deset skladeb a podle muzikantů je nejlepší právě titulní song: "Je to jeden z nejvydařenějších kousků, nakterém jsem se kdy podílel. Dali jsme do jeho nhrávání neskutečné množství energie a doufáme, že to fanoušci ocení!" Ke skladbě vznikl i videoklip, na který se můžete podívat na YouTube.com. Zhodnocení nám nezapomeňte do komentářů pod článkem!


Tip týdne

Maps - Colours. Reflect. Time. Loss. (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream pop / electronica / indietronica

Maps - Colours. Reflect. Time. Loss.
James Kenneth Chapman si v rámci svého elektronického projektu Maps dal delší pauzu. Od roku 2013, kdy ovšem vydal jedno LP a hned dvě EP, o něm bylo slyšet pouze sporadicky a na novou desku se tak čekalo bezmála šest let. Nyní je album s číslem čtyři konečně tu a dostalo název "Colours. Reflect. Time. Loss.". Chapman pro ni nachystal celkem deset skladeb, v nichž opět kombinuje různé elektronické žánry a směry od dream popu, přes indietronicu či alternativní pop až po shoegaze. Oproti předchůdcům se na novince poměrně odvázal, co se týče spolupráce s ostatními muzikanty. Do studia si přizval například klasický orchestr The Echo Collective, perkusisty a také hostující vokalisty z celého světa. Kam se díky tomu hudebně posunul, můžete zkoumat z prvních ukázek na jeho YouTube profilu.


Jesse Colin Young - Dreamers (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock

Jesse Colin Young - Dreamers
Americký muzikant a zakládající člen The Youngbloods Jesse Colin Young vydal poslední album v roce 2006 a od té doby o něm nebylo příliš slyšet. Teprve letos v únoru vydal nahrávku "Dreamers", která se nyní dostává také k nám. Čtrnáctku písniček ve stylu folku a rocku, s příměsí blues, keltské hudby a country nahrával společně s kanadským producentem a muzikantem Colinem Lindedem, který v minulosti spolupracoval s Bobem Dylanem, Lucindou Williams nebo s The Band. Že i ve svých sedmasedmdesáti letech pořád jeho hudba stojí za poslech, se můžete přesvědčit například na webu Amazonu.


Soto - Origami (Sony Music)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

SOTO - Origami
Moderní heavy metalové formace Soto, v čele které stojí zpěvák Jeff Scott Soto, vydává své třetí studiové album "Origami". Jako první vlaštovku vybrali muzikanti kousek "BeLie", na který se můžete podívat tady. Pokud vám snad bude evokovat Queensrÿche a jejich "Operation: Mindcrime", máte zcela pravdu. Kromě tohoto kousku obsahuje CD dalších deset skladeb, které potěší zejména přemýšlivější metalové publikum, což ale určitě není na škodu, nemyslíte?


Dále vychází:

Emanuel Ax, Yo-Yo Ma - A Celebration (21CD) (Sony Music)
Huelgas Ensemble - Christoph Kolumbus (Sony Music)
Rev Magnetic - Versus Universe (Mystic Production)
Sara Andon & Simone Pedroni - Cinema Morricone - An Intimate Celebration (Sony Music)
Stray Cats - 40 (Bertus)

Vychází na vinylu:
Aerosmith - Deuces Are Wild - Ultimate Collection (Sony Music)
Benjamin Wallfisch - Hellboy (soundtrack) (Sony Music)
Diamond Head - Coffin Train (Warner Music)
Grave - Burial Ground (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Grave - Dominion Viii (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Honeyblood - In Plain Sight (Bertus)
J.A.R. - Eskalace bobra (Remixy) (Warner Music)
Jesse Colin Young - Dreamers (Warner Music)
Lucy Spraggan - Today Was A Good Day (Bertus)
Maps - Colours. Reflect. Time. Loss. (Mystic Production)
Morrissey - California Son (Warner Music)
Primal Scream - Maximum Rock 'n' Roll: The Singles Remastered Volume 1 (Sony Music)
Primal Scream - Maximum Rock 'n' Roll: The Singles Remastered Volume 2 (Sony Music)
Primal Scream - Velocity Girl (singl) (Sony Music)
Rev Magnetic - Versus Universe (Mystic Production)
Savage Messiah - Demons (Mystic Production)
SOTO - Origami (Sony Music)
Sting - My Songs (Universal)
Stray Cats - 40 (Bertus)

Reedice:
David Stypka & Bandjeez - Čaruj ()
Grave - Burial Ground (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Grave - Dominion Viii (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Hypocrisy - A Taste Of Extreme Divinity (Mystic Production)
Hypocrisy - Abducted (Mystic Production)
Hypocrisy - Catch 22 (Mystic Production)
Hypocrisy - End Of Disclosure (Mystic Production)
Hypocrisy - Hypocrisy (Mystic Production)
Hypocrisy - Into The Abyss (Mystic Production)
Hypocrisy - Osculum Obscenum (Mystic Production)
Hypocrisy - Penetralia (Mystic Production)
Hypocrisy - The Arrival (Mystic Production)
Hypocrisy - The Final Chapter (Mystic Production)
Hypocrisy - The Fourth Dimension (Mystic Production)
Hypocrisy - Virus (Mystic Production)
Janet Jackson - Control (Universal)
Primal Scream - Maximum Rock 'n' Roll: The Singles (Remastered) (Sony Music)
Různí - Country Gold 80. léta (Supraphon)
Toto - All In - The CDs (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY