Slipknot v klipu k "Unsainted" představují nové masky. A nemá to chybu

17.05.2019 18:28 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Američtí Slipknot své fanoušky pořádně napínali. Ohledně informací k nové desce byli dlouho skoupí na slovo, jen provokovali a dráždili vypouštěním krátkých hororových videí, která dávala tušit, že se cosi velkého blíží. A teď je to tu. Maskovaná metalová bestie vypustila ven první singl "Unsainted" z plánované novinky "We Are Not Your Kind", nástupce pět let starého počinu ".5: The Gray Chapter", a přihodila i hromádku detailů včetně data vydání nebo tracklistu.

Singl se Slipknotům povedl. Překvapí výraznou melodikou a úvodním sborem ve stylu Ghost, ovšem kytarové riffy Jimyho Roota rozeženou všechny obavy, že by hvězdy z Iowy ztratily říz.

Ještě víc než samotný song potěší klip, který představuje nové masky, které skupina s každým albem obměňuje. Některé doznaly velkých změn (Sid Wilson, Alessandro Venturella), u jiných jde spíš o detaily (Craig Jones, Jim Root). Ve videu už také nevystupuje Chris Fehn aka Clown, který kvůli finančním sporům kapelu opustil. Jméno jeho nástupce zatím neznáme, maskovanou tvář si však ve videu už prohlédnout můžeme. Jako celek je to pak jednoduše dokonalé.

Album "We Are Not Your Kind" vyjde 9. srpna a přinese tyto skladby: Insert Coin, Unsainted, Birth Of The Cruel, Death Because Of Death, Nero Forte, Critical Darling, Liar’s Funeral, Red Flag, What’s Next, Spiders, Orphan, My Pain, Not Long For This World, Solway Firth. Překvapivě tedy chybí píseň "All Out Life", kterou formace vypustila loni na Halloween. Uvidíme, zda ji zahraje alespoň na červnovém koncertu v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY