Abbath příští rok zabouří na brněnské Flédě

14.05.2019 08:01 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Jen krátce po oznámení koncertního spojení legend Mayhem a relativních nováčků Gaahl's Wyrd vytasila agentura Obscure Promotion další eso z rukávu. Opět potěší příznivce black metalu, ale tentokrát ty z Moravy. Na brněnskou Flédu totiž v sobotu 8. února 2020 přijede Abbath, milovaný i vysmívaný severský skřítek, bývalý frontman legendárních Immortal, se svým aktuálním projektem a taky čerstvým albem "Oustrider", které vychází už na konci května.

Přiveze s sebou velmi kvalitní support. Název 1349 už je v blackmetalové branži pojem sám o sobě. Kapela proslulá svým ostrým zvukem, o kterém se často mluví jako o ztělesněném zlu, brázdí pódia už od roku 1997 a v současné době chystá své sedmé studiové album. Venku je zatím jediný singl "Dødskamp" (pustit si jej můžete níže), lze však předpokládat, že tahle severská sebranka dojede na Flédu vyzbrojena dalším čerstvým materiálem.

To deathmetalová superskupina Vltimas už má vydání alba za sebou: jejich debut vyšel 29. března. V kapele se sešli David Vincent (ex-Morbid Angel), Rune "Blasphemer" Eriksen (ex-Mayhem, Aura Noir) a Flo Mounier (Cryptopsy). Jejich počin nese název "Something Wicked Marches In" a vyšel na značce Season of Mist. Ochutnávku můžete nasávat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY