Pink na desce "Hurts 2B Human" zkoumá všechny tváře popu

11.05.2019 09:00 - Tomáš Navrátil | foto: RCA

Na nový materiál Pink jsme si zvykli čekat - odstupy mezi deskami byly postupně delší a delší. Oznámení "Hurts 2B Human" v době, kdy ještě probíhá turné k "Beautiful Trauma", tak bylo překvapením. Otázkou je, zda album není jen rychlým splněním podmínek nahrávací smlouvy. Má novinka opět co sdělit?
7/10

Pink - Hurts 2B Human

Skladby: Hustle, (Hey Why) Miss You Sometime, Walk Me Home, My Attic, 90 Days (feat. Wrabel), Hurts 2B Human (feat. Khalid), Can We Pretend (feat. Cash Cash), Courage, Happy, We Could Have It All, Love Me Anyway (feat. Chris Stapleton), Circle Game, The Last Song of Your Life
Vydáno: 26.4.2019
Celkový čas: 47:03
Vydavatel: Sony Music
Když v roce 2017 vyšla skvělá deska "Beautiful Trauma", měla Pink nahráno kolem padesáti písniček. Při prvotním poslechu "Hurts 2B Human" jednoho hned napadne, jestli značná část nových skladeb nepochází právě z tohoto období. Na první poslech se totiž nejedná o žádné velké terno a řada kousků nedosahuje kvalit, na které jsme u zpěvačky zvyklí. Je to spíše taková směsice různých popových žánrů - jsou tu klavírní balady, elektronické taneční vypalovačky, R&B rytmy a, co je u Pink nevídané, v hojném množství použitý autotune.

Tato roztříštěnost je ale nakonec na celém díle nejlepší. Alecia Beth Moore se rozhodla prozkoumávat různé podoby popové produkce a hrát si s nimi. A i když bychom řekli, že elektro úprav jejího vytříbeného hlasu nebylo potřeba, ve skladbě "90 Days" s americkým muzikantem Wrabelem se jedná o docela příjemné oživení.

Celkově se většina spoluprací řadí k těm vydařenějším částem alba. Jednou z nejlepších je titulní "Hurts 2B Human" s čím dál víc populárnějším Khalidem, taneční "Can We Pretend", na které spolupracovala s triem Cash Cash, zase směle otevírá brány letním rádiovým éterům.

Naopak velkým zklamáním je původně nejzářivější spolupráce s Chrisem Stapletonem, country hvězdou, již proslavil duet s Justinem Timberlakem "Say Something". Song "Love Me Anyway" je bohužel plytkou baladou. Je navíc součástí závěrečné trojice písní, které svojí dojemností a pomalostí doženou posluchače k absolutní nudě.

Pokud bychom chtěli vypíchnout některé další skladby, byla by to příjemná "My Attic", která by se skvěle vyjímala vedle střednětempých balad typu "Who Knew" z desky "I'm Not Dead". Se Siou zpěvačka spolupracovala na písni "Courage" a rukopis této australské skladatelky je zde jasně patrný. Za klasickou Pink se může považovat i svižnější "We Could Have It All".

Nové album silně postrádá zpěvaččinu přidrzlost a hravost. Pink tu vystupuje spíše jako spořádaná manželka a matka dvou ratolestí. Už pilotní singl "Walk Me Home" porušil sérii hravých a teatrálních výstupů, které nás u ní tak bavily. Na druhou stranu nemůžeme po ní donekonečna vyžadovat pubertální volovinky.

"Hurts 2B Human" je příjemnou popovou nahrávkou, která měla za hlavní cíl především pohladit na srdci a nevyvolávat velké emoce. Nejsou tu velké hity, které se zařadí ke stálicím zpěvaččina hudebního repertoáru, a možná je od nahrávky "I'm Not Dead" vůbec tou nejslabší, ale pořád se nejedná o kdovíjaký průser, který bychom měli s opovržením přehlížet.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY