"Blink182", "Foofighters" a "Metallica" patří mezi nejméně bezpečná hesla k internetovým účtům

28.04.2019 11:48 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Pokud patříte mezi skupinu internetových uživatelů, která se s hesly na internetu příliš nepáře, měli byste zbystřit. A jestliže máte tendenci si do hesel dávat jména svých oblíbených kapel, měli byste zbystřit ještě více. A pakliže vaše hesla obsahují názvy kapel Blink-182, Foo Fighters nebo Metallica, měli byste zbystřit úplně ze všech nejvíce a jít svůj password okamžitě změnit.

Britské centrum pro kyberbezpečnost prozkoumalo stovky tisíc hesel a zjistilo, že ta, co obsahují názvy různých hudebních těles, jsou bezpečnostně velmi zranitelná a jsou často hackována. Jmenované skupiny přitom nejsou jediné, které do skupiny slabých hesel patří. V seznamu se objevují třeba i Sum 41, Slipknot, Green Day, Iron Maiden, Pearl Jam, Nirvana a mnoho dalších. Absolutně nejhorší heslo, které si můžete zvolit, je už několik let "123456" nebo také prosté "heslo" - ty se v seznamu umístily na prvních místech.

Pokud na tom, aby vaše heslo obsahovalo vaše miláčky, opravdu trváte a činíte tak i z praktických důvodů (dobře se to pamatuje), experti doporučují změnit v názvu aspoň jedno písmenko. Můžete si tak z Metalliky udělat třeba Metellicu a z Foo Fighters třeba Poo Fighters. Nebo tak něco.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY