Eponymní debut Jade Bird odhaluje velký hlas i skladatelský talent

16.05.2019 13:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Mladičká britská hudebnice Jade Bird působí jako zjevení z jiných časů. Její silný, lehce nakřápnutý hlas má půvabnou barvu i osobitý výraz. Navíc s ním rodačka z Hexhamu umí zdatně pracovat. Když k tomu připočteme solidní texty a především pak skladatelskou zručnost, máme tu debut jako hrom!
8/10

Jade Bird - Jade Bird

Skladby: Ruins, Lottery, I Get No Joy, Side Effects, My Motto, Does Anybody Know, Uh Huh, Good At It, 17, Love Has All Been Done Before, Going Gone, If I Die
Vydáno: 19.4.2019
Celkový čas: 35:11
Vydavatel: Glassnote Records

Jade Bird na svou prvotinu lákala sérií singlů už během loňského roku. A jeden byl lepší než druhý. Od pohodové "Lottery" s kapkou americké country přes rockandrollovou vypalovačku "Uh Huh" s nespornými hitovými ambicemi až po hravou "Love Has All Been Done Before". Letos pak mladá hudebnice přispěchala s asi nejvýraznější, téměř povstaleckou skladbou "I Get No Joy". Všechny písně mají nádech květinových šedesátek a je jedno, jestli jde o baladu, countryové hrátky či rockovou pecku. Rukopis této Britky je rozpoznatelný i přes široký žánrový rozptyl.

Naštěstí si Bird se singly nevystřílela všechny náboje. Deska kromě nich potěší i úvodní skladbou "Ruins" s euforickým refrénem, ze kterého se podlamují kolena, i baladou "Does Anybody Know", v níž se doprovází pouze na akustickou kytaru. Právě na ní se zcela ukazuje síla jejího hlasu, kterým vokálně ne úplně jednoduchou skladbu utáhne. Do hudby Jade Bird je zkrátka snadné se zamilovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY