Childish Gambino a Rihanna ve filmu. Společně sní o svobodném životě

23.04.2019 15:29 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Childish Gambino se znovu představil jako herec. Po odehrání svého setu během prvního víkendu letošního ročníku festivalu Coachella zveřejnil na internetu pozoruhodný hudební snímek "Guava Island". Pětapadesátiminutové dílo v režii Hiro Muraie je podle oficiálních slov tropickým thrillerem. Ve skutečnosti jde spíše o Gambinovy skladby naservírované do zamilovaného příběhu, který podtrhuje silné politické téma kapitalismu. Hereckou partnerkou je zde Gambinovi Rihanna.

Childish Gambino, vlastním jménem Donald Glover, je v našich končinách zatím víceméně velkou neznámou. Ne tak v Americe. Tamní hudební scéna jej zná už nějaký ten pátek, ať už jako hudebníka nebo jako herce a komika. V roce 2018 to však bylo poprvé, kdy rapper zaútočil na americké hitparády a získal si u veřejnosti velkého uznání. Především za skladbu "This Is America", ve které naráží na utlačovaný život černochů a celkově nesprávné vnímání americké kultury. Revoluční píseň mu dokonce přinesla dvě sošky Grammy.

Nový filmový vizuál "Guava Island" mixuje příběh svobody, lásky a radosti ze života právě s několika skladbami jeho hudebního katalogu. Něco podobného například před třemi lety předvedla Beyoncé s "Lemonade". Na to, jestli Gambino a Rihanna najdou svobodu na exotickém ostrově, kde vládne gang Červených, se můžete podívat na Amazon Prime.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY