Na Flédu a do Futura v říjnu zamíří holandští De Staat

22.04.2019 13:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

De Staat předskakovali The Rolling Stones v Amsterdamu a doprovázeli po Evropě Muse v roce 2016 na jejich "Drones" turné. V současnosti mají na svém kontě čtyři alba, páté připravují a chystají se na další turné, při kterém odehrají dva koncerty také v Česku. Dne 30. října vystoupí v Brně na Flédě, 31. října pak v Praze ve Futurum Music Baru. Vstupenky na pražský koncert jsou k zakoupení za 390 Kč + poplatky na webu Futurum Music Baru, na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a v sítích GoOut, Ticketmaster a Ticketstream. Pokud nebude vyprodáno, pak i na místě v den koncertu za 490 Kč.

"Vím, že naše muzika je jakoby odevšad," směje se Torre Florim, zpěvák, textař a doprovodný kytarista De Staat. "Ani nechcete slyšet, kolikrát nám už lidi z gramofirmy říkali: 'Vy jste nezařaditelní!' Je mi líto, ale jinak to neumíme, a podle mě je přesně tohle potřeba..."

De Staat jsou rocková kapela, která posluchačům otvírá dveře celé řady žánrů, které v jejich podání působí doslova opojně. Skupinu založil Torre v holandském Nijmegenu v roce 2006, nejdříve jako svůj sólový projekt. V roce 2009 vydali De Staat (Stát) svůj debut "Wait For Evolution". Torreho doplnili kytarista Vedran Mircetic, basák Jop van Summeren, multiinstrumentalista Rocco Hueting a bubeník Tim van Delft.

Od té doby De Staat dosáhli mnoha úspěchů, vydali další alba - v roce 2011 "Machinery", o dva roky později "I Con" a v roce 2016 "O". De Staat jsou hudebními chameleony, kteří říkají, že je ovlivnili tak rozdílní umělci, jako jsou Talking Heads, Rihanna, Nine Inch Nails, Radiohead, Michael Jackson, Run DMC nebo Soulwax.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY