Christina Aguilera si v Berlíně omotala fighters kolem prstu

23.07.2019 16:00 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Christina Aguilera byla v minulém desetiletí velký pojem. A i dnes je interpretkou, která stále vydává plnohodnotná alba a koncertuje. Aktuální turné k desce "Liberation" ji mimo jiné zavedlo i do sousedního Německa. Vyrazili jsme se tak podívat, jak jí to zpívá naživo.

Live: Christina Aguilera

místo: Mercedez-Benz Arena, Berlín, Německo
datum: 11. července 2019
setlist: Bionic, Your Body, Genie In A Bottle, The Voice Within, Dirrty, Vanity, Express, Lady Marmelade, Can't Hold Us Down, Sick Of Sittin', Maria, Twice, Say Something, Reflection, What A Girl Wants, Come On Over (All I Want Is You), Ain't No Other Man, Candyman, Accelerate, Feel This Moment, Beautiful, Fighter, Let There Be Love

Christina Aguilera zavítala koncertovat do Evropy po dlouhých třinácti letech. Fanoušci (včetně českých) se naposledy mohli těšit z turné k albu "Back To Basics". Tehdy zpěvačka byla na vrcholu popularity. Po této nahrávce přišlo narození potomka, rozvod, pár úspěšných singlů, méně úspěšných alb, porotcování v The Voice a narození druhého dítěte. Po odmlce se však nyní bývalá rebelka vrátila na koncertní pódia plná sil.

To se ostatně potvrdilo i v berlínské Mercedes-Benz Areně. Nejprve svůj set odehrál dobře vybraný předskokan Drax Project. Vedle jeho vlastní tvorby zazněly i coververze známých písní. Osmatřicetiletá Američanka se na pódiu objevila po jednadvacáté hodině večerní. Její příchod se zástupem tanečníků podpořila projekce s úryvky skladby "Bionic", která vše odstartovala. Její mohutný hlas byl bohužel obzvlášť v úvodní části často přehlušován. Zřejmě jde o aktuální manýru spojení jejího vokálu a elektroniky, přesto to bylo velkolepé zahájení.

Skutečná síla show však přišla záhy. Stačilo absolutní minimum prostředků, v podstatě odstranit veškeré předešlé pozlátko a ukázat svůj hlas a autentické já. Tak tomu bylo při všech pomalých skladbách, poprvé při "The Voice Within", spolehlivém tahounovi z přelomového alba "Stripped". Působí až neuvěřitelné, jak sedmnáct let stará rebelská nahrávka stále v posluchačích rezonuje svými melodiemi i sdělením.

Na "X Tour" byla rovnoměrně rozložena všechna alba, včetně debutu, který by interpretka jistě nejraději opomněla. Tehdy se ocitla v roli produktu, se kterým se libovolně manipulovalo pro zisk. Dodnes si ale s vybranými skladbami ("Genie In A Bottle", "What A Girl Wants" nebo "Come On Over (All I Want Is You)" pohrává a dává jim vždy přijatelnější kabát, což byl i případ berlínské zastávky turné.

Prostor dostala i poslední nahrávka "Liberation", na kterou je zpěvačka náležitě pyšná. Mírně zamrzelo, když nejsilnější z posledních singlů "Fall In Line" dostal podobu pouze prostřednictvím projekce. V záběrech se nešetřilo hájením ženských práv ani feministickými pochody z minulosti. Na ně plynule navázala další feministická promluva "Can't Hold Us Down", tentokrát už konečně naživo.

V Berlíně hráli podstatnou úlohu tanečníci a projekce (zpravidla se samotnou Aguilerou). Xtina ukázala, že její repertoár je značně pestrý a že se nemusí stydět za žádné album ve své diskografii. Na celé show v podstatě nic nechybělo a ani nepřebývalo. Jako nejsilnější se ukázaly tradičně balady. K absolutními emočnímu dojetí publika snad scházelo pouze "Hurt" či "You Lost Me". Fighters toho červencového večera odcházeli dojatí, pobavení, nabití a plní síly.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY