Schodiště křtí a slaví

16.02.2003 17:13 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Nahoru po schodišti dolů band 2002
© facebook interpreta
Nahoru po schodišti dolů band, jedni z prvních v Čechách, kteří si před lety začali pohrávat se ska, které ovšem míchali s reggae, bigbítem i novou vlnou, se už na našich pódiích (taktně pomiňme malou pauzu počátkem devadesátých let) pohybují dvacet let. A zvou vás k oslavě.

Od počátků se ve skupině vystřídalo nemálo muzikantů, ze zakládající sestavy už dnes barvy hájí jen zpěvák a kytarista Dr. Martin Krajíček plus textař a bubeník (a samozřejmě bývalý herec a současný výtvarník) Marek Brodský, nicméně aktuální sestava již funguje prakticky od roku 1993. Pamětníků, kteří pamatují léta osmdesátá, kdy na pódiu kapela spolupracovala s Divadlem Vrata (v jehož čele stáli dnes již populární Zdeněk Suchý a Petr Čtvrtníček) už dnes není mnoho, a zapomenuto je i smutné období počátku devadesátých let, kdy skupina málem zanikla. Dnes je ovšem tahle parta ve velmi silné pozici, žádaná na festivalech natolik, že není v létě výjimkou, když vystupuje na dvou během jediného dne, a jejich osobitý žánrový mix podpořený jedněmi z nejlepších rockových textů u nás, slaví zkrátka úspěchy. Vloni na podzim ke svým třem albům přidali pánové i zajimavý experiment - natočili znovu svou debutovou desku, která už byla v současnosti beznadějně vyprodaná a navíc disponovala mizerným zvukem. Takže na výročním koncertě se bude i křtít.

Po vydání alba, koncem roku, si totiž jednotliví členové vybírali dovolenou, někteří odcestovali za hranice, dokonce i později s nimi párkrát hostoval za nepřítomného kytaristu Ronald Seitl z Tří sester, což způsobilo, že křest byl odsunut. O důvod víc, proč na výroční koncert vyrazit. Zbývá dodat už jen maličkost - 19. února, 19:30, Palác Akropolis, Praha.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY