Petr Harazin z Nebe přiznal závislost na alkoholu a nastupuje na léčení. Kapela ruší koncerty

18.04.2019 13:33 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Jedno lidové rčení říká: "Alkohol je metla lidstva." Své o tom teď ví i Petr Harazin z havířovské kapely Nebe, která má na svém kontě hity "Pláštěnky", "Než se rozední", "Vteřina", "Padáky", "Legosvět" a další. V posledních měsících bojoval s tím, aby si přiznal narůstající problém, kdy se mu alkohol vpíjel do žil více, než je zdrávo, a nakonec se s tím rozhodl něco udělat.

"Letos, ve svých děvětadvaceti, jsem si uvědomil, že za těch jedenáct let, co piju, jsem neměl ani týden pauzu od piva. Na to konto jsem se rozhodl ze dne na den, že zkusím dodržet 'suchej únor'. Vydržel jsem! Byl to setsakra dlouhý měsíc, který v mém případě vedl k jedinému vyústění - že jsem si první březnový týden nepamatoval minimálně 4 noci, jak jsem se vlastně dostal do postele," popsal ve středu zpěvák v mrazivém postu na Facebooku a dodal: "10. dubna jsme se sešli v úzkém kruhu rodinném a kapelním a shodli se, že už toho bylo přespříliš a že ten vlak, ve kterém sedím, musí na chvilku zastavit, přehodit výhybku a vrátit se zpátky, odkud přijel."

Na začátku května tak Harazin nastoupí na tříměsíční protialkoholní léčbu. V příspěvku se ještě omluvil fanouškům, kapele i pořadatelům za to, že z těchto důvodů Nebe ruší letní koncerty a pozastavuje svou činnost. Jako určitou útěchu představil nový klip "Eso". "Věřím, že se vrátím v co nejkratší možné době a budu silnější než kdy dřív. Věřím, že moje eso je schované pořád ještě někde v rukávu a že je teď nejvyšší čas ho vytáhnout," uzavřel.

Poslední koncert před nucenou pauzou se odehraje 2. května v Opavě. Petrovi držíme palce a přejeme mu, ať vše zvládne a ze spárů alkoholového démona uteče.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY