Domácí žebříčky se obešly bez zásadních změn. V čele setrvali Mark Ronson s Miley Cyrus i Billie Eilish

18.04.2019 18:32 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Minulý týden jsme se zaradovali, že české žebříčky konečně trochu ožívají. Jenže předčasně. Tentokrát je totiž změn na předních příčkách opravdu malinko. V rádiích je první pětice v porovnání s předchozím kolem jako přes kopírák, stále tedy vedou Mark Ronson a Miley Cyrus. Alba má pod palcem Billie Eilish.
Mark Ronson feat. Miley Cyrus - Nothing Breaks Like a Heart
© facebook interpreta
RÁDIA - Tohle se komentuje těžko. První, druhá, třetí, čtvrtá ani pátá příčka nepřinášejí nic nového. Na druhou stranu, proti prvenství skladby "Nothing Breaks Like A Heart" asi netřeba nic namítat. Dlouho dramaturgové nesáhli v takové míře po písni, která není úplně tuctová. Z nejvyšší příčky se těší celkově podruhé.

Alec Benjamin, toho času druhý s "Let Me Down Slowly", i bronzový Alle Farben s "Fading" už v minulých týdnech také okusili slast vítězství, stejně tak bramborová Ava Max a její trvalka "Sweet But Psycho". To singl "OTCHI" od Mirai zatím na své vavříny čeká. V každém případě si ale nadále užívá pozici nejhranější domácí písně.

Na šestku poskočili Twenty One Pilots zásluhou "Chlorine". Fanouškovská komunita této dvojice je u nás obrovská, a tak se nedivme, že rádia po hitovce z loňského alba "Trench" skočila. Do první desítky nově pronikly dvě taneční skladby. Na osmičce boduje Robin Schulz se "Speechless", hned v závěsu číhají Calvin Harris a Rag'n'Bone Man s hitem "Giant".

Nejvýše umístěná novinka tentokrát zakotvila na konci třetí desítky. Na svědomí ji má dvaadvacetiletý skotský zpěvák Lewis Capaldi. Jmenuje se "Someone You Loved". Na čtyřicítku si to namířilo kanadské DJské duo Loud Luxory se songem "Body", který vyšel už v roce 2017. V Kanadě byl třetí, v Británii čtvrtý, v Austrálii sedmý a nyní konečně doputoval i k nám. A ještě jedna novinka se vešla do první půlky žebříčku. Irský muzikant Gavin James uspěl s písní "Glow" ze své druhé řadovky "Only Ticket Home".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mark Ronson feat. Miley Cyrus - Nothing Breaks Like A Heart
  2. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
  3. Alle Farben & Ilira - Fading
  4. Ava Max - Sweet But Psycho
  5. Mirai - ØTCHI
  6. Twenty One Pilots - Chlorine
  7. Chinaski - Tamaryšek
  8. Robin Schulz - Speechless
  9. Calvin Harris feat. Rag'n'Bone Man - Giant
  10. Marek Ztracený - To se mi líbí


    Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    © facebook interpreta
    ALBA - Situace v první desítce albového pořadí se dost podobá singlovému žebříčku. Změn je jako šafránu, většinou registrujeme zachování stejných pozic. Podruhé tedy triumfuje Billie Eilish, celosvětově oslavovaná za debutovou nahrávku "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Zdá se, že této sedmnáctileté zpěvačce patří budoucnost. Vždyť u nás vede také žebříček digitálních singlů, a to s písní "Bad Guy".

    Dvojku si pohlídala deska "Krtek Money Life" z dílny hiphopového labelu Milion+. Album vyšlo už minulý rok, což ostatně platí i o titulech na dalších příčkách. Je vidět, že čelo žebříčku se moc neobrozuje. V polovině dubna máme v Top 10 jen dvě nahrávky vydané v roce 2019 - kromě Eilish ještě Arianu Grande s "Thank U, Next" na šestce.

    Bronzový post opustili Queen, soundtrack "Bohemian Rhapsody" klesl za hudbu z dalšího filmového trháku "A Star Is Born", v němž září Lady Gaga a Bradley Cooper. Kromě tohoto prohození se v elitní desítce udála už jen jedna další změna. Vrátili se do ní Twenty One Pilots, kteří s "Trench" zaujali devátý řádek.

    Co se nové hudby týče, je to jedna velká bída. Jeden by řekl, že v dubnu vychází poměrně dost alb, jenže hitparáda mluví o opaku. Žádná deska, která by posluchače zaujala natolik, aby pronikla do první stovky, se na trhu tentokrát neobjevila.

    Top 10 - alba:
    1. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    2. ▬ Milion+ - Krtek Money Life
    3. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    4. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    5. Imagine Dragons - Origins
    6. Ariana Grande - Thank U, Next
    7. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    8. Ed Sheeran - Divide
    9. Twenty One Pilots - Trench
    10. Imagine Dragons - Evolve

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY