První vyfotografovaná černá díra se může jmenovat Chris Cornell. Petici můžete podepsat i vy

16.04.2019 18:14 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Dne 10. dubna byla zveřejněna vůbec první fotografie černé díry situované v galaxii M87, což je ve vědeckém světě fantastická událost přirovnávaná k vypuštění Hubbleova teleskopu. Na krkolomně a nesmírně složitě získaném snímku je skutečně vidět to, o čem vědci díky měření gravitace věděli, ale dosud o tom neměli žádný vizuální důkaz. Snímek je sice, laicky řečeno, poměrně nekvalitní, to ale byly první fotky Pluta taky a hleďme, jak detailní obrázky trpasličí planety máme dnes.

Tento úspěch inspiroval fanoušky kapely Soundgarden k tomu, aby ve formě petice podali návrh na pojmenování tohoto jevu po jejím zpěvákovi Chrisu Cornellovi. Nejznámější píseň této formace se jmenuje "Black Hole Sun", a tak by tento akt byl příznačný. Ozvali se samozřejmě i fanoušci skupiny Muse, která má ve svém repertoáru populární song "Supermassive Black Hole", petici ale zatím do oběhu nedali.

Počet podpisů stoupá strmě vzhůru (aktuální stav je přes 44 000), ten svůj můžete přidat i vy, a to na této stránce. Záruku, že se nakonec černá díra skutečně bude jmenovat Chris Cornell, sice nemáme, ale hudebníka, který zemřel v roce 2017, by takový zájem jistě potěšil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY