Madonna zazpívá na Eurovizi. Její vystoupení zaplatí izraelský podnikatel

09.04.2019 16:52 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Eurovize (neboli celým názvem Eurovision Song Contest) je soutěž, která si dlouhodobě nemůže udržet stabilní úroveň. Ať už je to kvůli tomu, že její průběh často poznamenávají politické vztahy mezi jednotlivými evropskými zeměmi, nebo že čistě hudebně tu nejde o nic jiného než střídání bizáru a fádní vaty. Jen občas se z eurovizního bahna vylíhne nadějný umělec, který celému klání dává alespoň trošku nějaký smysl. Objektivně musíme ovšem uznat, že za posledních deset let se soutěž přece jen dočkala o něco pozitivnějších konotací a čas od času je to vskutku pěkně zpracovaná show.

Před nějakou dobou si pořadatelé akce řekli, že by akci hodně pomohlo velké, celosvětové jméno. V roce 2016 proto během finálového večera ve Stockholmu vystoupil Justin Timberlake - to bylo poprvé, co na eurovizní pódium zavítala hvězda světového formátu. Kolik si za to Timberlake nechal zaplatit, to nevíme. Ale asi hodně. Protože od té doby už žádná globální superstar na tento evropský hudební souboj ani nepáchla. Až teď.

Organizátorům se podařilo urvat velké sousto: na finálovém ceremoniálu v květnu vystoupí samotná Madonna. Informace jsou zatím velmi sporé, ví se jenom, že zahraje dvě písně - jednu starou a jednu novou, a že celé vystoupení financuje izraelský podnikatel Sylvan Adams. Celá tahle legrace prý stojí asi milion dolarů (kdo čekal víc, ruku nahoru; asi nám the queen of pop nějak zlevňuje).

Těžko odhadovat (tím spíše v případě lehce nepředvídatelné hudebnice), jestli to soutěži uškodí, nebo prospěje, ale vzhledem k tomu, kde bude probíhat (v izraelském Tel Avivu), panují obavy, že na politiku během večera dojde a Madonna by nebyla Madonnou, kdyby se taky nevyjádřila. To ovšem nic nemění na faktu, že letošní ročník bude bezpochyby výjimečný. Konat se bude od 14. do 18. května a naši zemi na něm budou reprezentovat Lake Malawi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY