O "Klubu 27" vznikl hororový film. V brzké smrti hudebníků má dle něj prsty podsvětí

12.04.2019 11:43 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Pro některé je to záležitost náhody, pro jiné zase konspirační teorie jako vyšitá. Fakt je ale ten, že ve věku 27 let zemřeli jedni z nejlegendárnějších hudebníků historie, jmenovitě například Kurt Cobain, Amy Winehouse, Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix nebo také Jean-Michel Basquiat, který byl na plný úvazek sice malířem, ale věnoval se aktivně i hudbě. Úplný seznam muzikantů, kteří podlehli prokletí čísla 27, si můžete prohlédnout na Wikipedii a veselé čtení to rozhodně není.

Je to však téma populární, píšou se o něm knihy a články, tvoří se o něm videa na YouTube a neustále se o něm diskutuje... ale nikdo si zatím netroufl na celovečerní film. To se teď změní. I když asi trochu jinak, než se čekalo. Nezávislá filmová společnost Cleopatra Entertainment pověřila režiséra Patricka Fogartyho, aby o tomto smutném a záhadném úkazu něco natočil. Fogarty to pojal jako hororový příběh o ambiciózním muzikantovi a žurnalistovi, který píše akademickou práci na téma "Klub 27" a v důsledku toho se dostává do zlověstného záhrobního světa, který láká umělce do svých spárů za cenu věčné slávy.

Ve snímku si zahraje hudebník Todd Rundgren a spolu s ním také Maddisyn Carter, John Hennigan či Eugene Henderson. "27 Club" si budete moct na streamovacích platformách pustit od 23. dubna (i když 27. dubna by asi bylo symboličtější).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY