Sabaton začali novou desku natáčet na výročí konce 1. světové války

04.04.2019 08:06 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Švédští power metalisté s více než výraznou zálibou ve vojenské historii Sabaton vydají 19. července nové album. Devátá studiovka s názvem "The Great War" tak vyjde v době, kdy bude kapela slavit už dvacáté výročí na scéně.

Skupina začala novinku natáčet na den přesně na výročí sta let od konce První světové války, tedy 11. listopadu roku 2018, a celá produkce zabrala tři měsíce intenzivní práce. Kapely se ve studiích Black Lounge ujal jejich dlouholetý spolupracovník Jonas Kjellgren. Jak již název i načasování začátku natáčení napovídá, deska se bude tentokrát v podobě koncepčního alba soustředit právě na boje, události, hrůzy a příběhy z konfliktu, který pro Evropu ukončil tzv. dlouhé devatenácté století a připravil půdu pro události století dvacátého.

Baskytarista Sabaton Pär Sundström se nechal slyšet: "Je to naše dosud největší album. Má takovou hloubku a kvalitu příběhů jednotlivých skladeb, jaké se nám zatím nepodařilo dosáhnout. Očekávejte řadu překvapení, zkusili jsme pár nových věcí a zároveň se i vrátili v čase." Švédové rovněž zveřejnili krátké video, které odhaluje přebal nahrávky, o který se postaral rovněž starý známý - Peter Sallaí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY