Debut Johna J Presleyho je výběrovka, která výborně drží pohromadě

01.04.2019 15:30 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Anglický hudebník John J Presley v lednu konečně přišel s debutem "As The Night Draws In". Stalo se tak celých pět let po prvním singlu "Left", který na nahrávce taktéž nechybí. Jeho prvotina je tak výběrem toho nejlepšího z prvních roků jeho sólové tvorby. Povedeným výběrem.
8/10

John J Presley - As The Night Draws In

Skladby: The Fear, Left, True Love Waits, Exhale And Go, Riders, And With The Last Laugh I Am Victorious, Dance With Me, Right And High, Rise And Fall, The Fault, Cold Water, St. Louis, Truth Is I'm Gone, On A Sunday
Vydáno: 25.1.2019
Celkový čas: 39:52
Vydavatel: Nica Records
John J Presley je pozoruhodnou postavou britské blues rockové scény. Již od svých prvotních vystoupení získával nadšené ohlasy. Jediné, na co se tak v posledních měsících čekalo, byl debut, který všechnu tu dobrou kritiku potvrdí. A ten se na pultech obchodů objevil koncem ledna pod názvem "As The Night Draws In". Střídá se na něm garage rock, blues i přímočařejší vypalovačky, vše obalené v dostatečně špinavém zvuku, který výborně harmonizuje se zpěvákovým hlubokým hlasem. V textech Presley bojuje především sám se sebou, s vlastní frustrací, úzkostmi a snaží se najít naprostou svobodu.

Hned s prvními tóny přichází plno emocí. "The Fear" se řadí mezi bluesové kousky s neuvěřitelným podáním a atmosférou. Následuje jedna ze starších věcí "Left". Zástupce zmíněných přímočařejších pecek by se v zahraničí dokázal probít i do rádiových rotací, možná i vzhledem k příznivé dvouminutové stopáži. Další singl "Riders" zase vyobrazuje vyprahlou krajinu v Death Valley. Ze skladby naprosto sálá klid a ticho této proslulé kalifornské pouště. Bavit bude i odrecitovaná "Dance With Me", instrumentální experiment "Cold Water" nebo rytmická "Rise And Fall". Ačkoliv písně vznikaly v různá období, není to na výsledku vůbec znát. Naopak jde o neuvěřitelně vyrovnanou a jednotnou kolekci. "As The Night Draws In" je výborné album, skvěle mapující poslední roky a první sólové kroky Johna J Presleyho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY