Deep Purple prodlužují své "Infinite Long Goodbye Tour" a míří do Ostravy

26.03.2019 15:24 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Deep Purple, jedna z nejzásadnějších kapel všech dob, která byla v roce 2016 uvedena do Rokenrolové síně slávy, u nás naposledy vystoupila v červenci 2018, kdy nadchla fanoušky v Brně. Vrátí se už 4. prosince, konkrétně do Ostravy, kde odehraje další z rozlučkových koncertů. Vstupenky v cenovém rozmezí 990 - 1 490 Kč budou k mání v sítích TMaster a TPortal od 27. března.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey, kteří tvoří sedmou sestavu v historii kapely, pokračují v hardrockové krasojízdě - ve stylu a nuancích jejich poslední tvorby jasně poznáte odkazy na všechny starší počiny. Svatým grálem Deep Purple jsou alba "In Rock" (1970), "Machine Head" (1972) a "Made In Japan" (1973), která formaci katapultovala na přední pozice, co se příjmů z koncertů a celosvětových prodejů alb týče. Velkou zásluhu na tom měla skladba "Smoke On The Water".

Během své dlouholeté kariéry dali Deep Purple vzniknout bezpočtu skladeb, které jsou dnes již považovány za naprostou klasiku. Jejich písně také vyvolaly nikdy nekončící debatu mezi staršími a novějšími fanoušky, především po vydání nahrávky "Now What?!", která se zařadila mezi nejprodávanější desky na světě. K dnešnímu dni se jí prodalo přes půl milionu kopií a kapela zároveň jen od jejího vydání prodala více než milion vstupenek na své koncerty. Velmi úspěšná byla i videa "From The Setting Sun In Wacken" a "To The Rising Sun In Tokyo", která ve stejný den obsadila první a druhou příčku v britském video žebříčku, a potvrdila tak, že živé koncerty této skupiny nepřestávají fanoušky fascinovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY