Zakládající člen Pink Floyd Nick Mason vystoupí v Praze

16.03.2019 17:16 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Nick Mason, zakládající člen Pink Floyd, se představí se svým projektem Saucerful of Secrets i v Praze. Vystoupení se uskuteční 25. července ve Velkém sále pražské Lucerny.

Nick Mason's Saucerful of Secrets je projekt kolem bubeníka Pink Floyd Nicka Masona. Ten společně s kytaristou Leem Harrisem oživil myšlenku hraní repertoáru raných Floydů, tedy písní z období let 1967-1973. Během koncertu tak zazní málo živě hraných singlů či skladeb z alb, jako jsou "The Piper At The Gates of Dawn" nebo "A Saucerful Of Secrets". Debutová show se uskutečnila v květnu 2018 v londýnském klubu Dingwalls. Původní idea byla odehrát pár koncertů, ale vystoupení měla tak velkou odezvu, že se muzikanti rozhodli jet na evropské turné, které rozšířili i na letošní rok o dalších osmdesát zastávek.

Sám Mason o vzniku projektu říká: "Chtěli jsme si připomenout období a atmosféru doprovázející první alba a koncerty této legendární kapely. Je to vlastně výlet do období před deskou 'The Dark Side of the Moon'." Oba hudebníky doplňují ještě kytarista Gary Kemp ze skupiny Spandau Ballet, dlouholetý spolupracovník Pink Floyd baskytarista Guy Pratt a klávesista Dom Beken. Vystoupení doprovází i působivá světelná show, která byla už tehdy součástí a dominantou každého floydího vystoupení.

Vstupenky v ceně 1 200 Kč je možné kupovat v síti Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY