Love story askety a sluníčkářky - to je klip k písni "To mezi náma..." Gingerhead

14.03.2019 18:23 - Hana Bukáčková | foto: Christoph Night

Kapela Gingerhead, která je složená z ostřílených muzikantů, vydala videoklip ke své vůbec první česky zpívané písničce. Zároveň se jedná o druhý singl z chystaného debutového alba, které by mělo vyjít ještě letos. Režie videoklipu se ujal režisér a scenárista Albert Hospodářský.

"Běžně se věnuji především dokumentární tvorbě, takže tohle pro mě bylo zajímavé zpestření. Byl bych rád, kdyby klip inspiroval k větší vzájemné toleranci, ale zároveň jsme z toho nechtěli dělat žádné těžké téma. Celé je to točené s jistou mírou nadsázky a pro odlehčení jsme na závěr přidali i sestřih nepovedených záběrů." říká.

Klip svým dějem koresponduje s textem, který pro kapelu napsal textař Tomáš Roreček. "Text jako takový je primárně o páru, který se snaží překonat své problémy. My jsme ale nechtěli vytvořit jen typickou love story. Šlo nám o určitý přesah a odkaz na konflikty spojené s vírou se přímo nabízel," přibližuje kytarista Maťo Mišík, který si v klipu střihl roli askety po boku zpěvačky kapely Elišky Pekárek Flakové, která se v roli sluníčkářky nevzdává naděje na záchranu vztahu s přítelem, jehož život se řídí striktním řádem, odříkáním a sebemrskačstvím, a dokazují tím, že žádný rozdíl není tak velký, aby se při troše dobré vůle nedal překonat.

Momentálně můžete Gingerhead vidět jako předskokany na jarní části "Máme na míň Tour" formace Wohnout k jejich desce "Miss maringotka".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY