The Shabs jsou na "Can You Hear Us At The Back" jihoafrickými Mumford & Sons

05.03.2019 16:12 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Již za pár dní k nám z velké dálky, až z Jihoafrické republiky, dorazí partička The Shabs. V Česku hned v sedmi městech představí svou novou studiovku "Can You Hear Us At The Back". Na ní se muzikanti sice zaobírají vážnými tématy, prezentují je ale osobitým, skočným folk punkem.
7/10

The Shabs - Can You Hear Us At The Back

Skladby: Tom And Phillip's Song, The Future Will Be Great, Just Like Light, Try To Be Better, Nothing To Protect, Throw Away, Can You Hear Us At The Back, What's Done Is Done, Lesson Learned, We've All Been There, Not Too Late, Red Lights, Long Roads
Vydáno: 01.03.2019
Celkový čas: 39:50
Vydavatel: Just Music

The Shabs se ze svého rodiště v Kapském Městě na jižním chvostu Afriky již několikrát vypravili do světa, aby ho potěšili svým skočným folk punkem. Nyní vyjíždí na evropské turné, jehož součástí je i sedm zastávek v České republice. Na šňůře představí své druhé album "Can You Hear Us At The Back" pojednávající o životě alternativní kapely, o depresích i alkoholismu. Vážná témata ale zabalili do pozitivních, veselých rytmů a desku jimi naplnili až po okraj.

Úvodní "Tom And Phillip's Song" ani trochu nepůsobí jako produkt jihoafrické kapely. Její původ by spíš odpovídal prostředí časně ranních prostor irského pubu. Nejde ovšem o žádnou hospodskou halekačku, na to jsou The Shabs sympaticky muzikální. Právě ona písničkovost je asi nejvýraznějším poznávacím znamením nové nahrávky. Skladby stojí na výrazných, vesměs jednoduchých, téměř poloakustických melodiích bez zbytečných aranží. Krásným příkladem je veskrze pozitivní "Lesson Learned" s mumfordovskou zpěvností a dynamikou. Také baladická rovina The Shabs sluší. "Not Too Late" konejší svými houpavými rytmy i příjemným vokálem zpěváka Jona Shabana, a připravuje tak prostor pro závěrečnou pecku "Red Lights, Long Roads". Kolekce "Can You Hear Us At The Back" debut překonala - jde rozhodně o povedené dílo nejen v diskografii skupiny, ale i v samotném žánru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY