Lady Gaga a Bradley Cooper se "Shallow" oslnili oscarové diváky

26.02.2019 17:20 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ceny Oscar jsou rozdány a hudební svět může jásat. Nejvíc sošek (čtyři) totiž získal film "Bohemian Rhapsody", oslavující fenomén Queen a Freddieho Mercuryho. Svůj kus slávy si ale uloupla i Lady Gaga, která za song "Shallow" k filmu "Zrodila se hvězda" získala cenu v kategorii Nejlepší píseň a o její srdnaté děkovné řeči se píše snad všude. Společně s Bradleym Cooperem si svůj duet také zapěli naživo.

A jednalo se o velice vkusnou a emotivní podívanou. Překvapit mohl úvod, kdy se rozezněly první tóny kytary, ale dvojice z hlediště teprve nastupovala na pódium. Ačkoliv Cooper, který kvůli filmu absolvoval rok a půl dlouhý vokální výcvik, v rozhovorech varoval, že jeho živý zpěv bude určitě strašný, opak byl pravdou. Jeho projev zůstal tak medový a příjemně přízemní jako ve studiové verzi. Pak už otěže převzala jeho kolegyně, která se zase jednou rozhodla svět přesvědčit o svých hlasových kvalitách. A závěr, kdy si dvojice sedící u klavíru vzájemně šeptala do ouška "In the sha-ha-sha-la-la-la-low"? To už byla jenom chuťovka pro diváky.

Dodejme, že singl si po oné oscarové noci znovu upevnil pozici na čele světových hitparád digitálních prodejů. Ve vedení celosvětového žebříčku iTunes se drží už 113 dní. A pak že Lady Gaga už nikdy nenapíše hit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY