Adam Ďurica ukazuje v "Dávno si preč" temnější stránku své umělecké tváře

25.02.2019 15:49 - Milan Menčík | foto: Branislav Šimončík

Adam Ďurica zažívá parádní období. Na podzim vydal další řadové album "30", spolu se Simou Martausovou natočil píseň "Holubička" k pohádce "Vánoční přání", už déle než rok si užívá rodinného stavu ženatý a v listopadu se mu narodil syn Tim. Prakticky žádný životní zádrhel.

O to překvapivější se může zdát volba písně k novému klipu "Dávno si preč". Skladba je totiž hodně ponurá a depresivní. Složil ji sám interpret, pod textem je podepsaný umělecký šéf Radošinského naivného divadla Stano Štěpka. Sestavu hudebníků doplňují zvučná jména klávesisty Mariána Čekovského, bubeníka Marcela Buntaje a baskytaristy Michala Šimka.

"Fungující vztah je pro mě to nejdůležitější. Když to neklape nebo to není ideální, nedokážu se na nic soustředit. Nepracuji, nefunguji. A hlavně si přeju, abychom si všechno vysvětlili a aby to co nejrychleji přešlo. Myslím, že to zná každý z nás," vysvětluje Ďurica.

Klip točil - stejně jako v případě "Holubičky" - Jakub Mahdal, tentokrát mu však bylo jasné, že se nesmí bát otevřít témata stísněnosti, uvězněnosti a deprese. Strach, že vám něco proklouzává mezi prsty, dokreslují pohyby odporující zákonům gravitace. I na místě natáčení v Praze byly bojové podmínky - hlavní představitel byl nemocný a v prostorách se netopilo. To ale celkovému výsledku neuškodilo. Naopak - "Dávno si preč" dokazuje, že Ďurica je autentický a uvěřitelný ve více polohách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY