Ariana Grande se dorovnala The Beatles - obsadila celou TOP 3 americké singlové hitparády

20.02.2019 13:31 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Dějiny amerického singlového žebříčku Billboard Hot 100 byly v úterý 19. února přepsány. Poprvé po The Beatles totiž tři první příčky obsadil jeden interpret. Se singly "7 Rings", "Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored" a "Thank U, Next" se to podařilo Arianě Grande. Pětadvacetiletá zpěvačka se zároveň stala prvním sólovým interpretem v historii, který si celou TOP 3 zabral pro sebe.

"Takže poprvé od dob The Beatles? (A úplně poprvé u sólového interpreta?) Tohle je šílené. Fakt jsem si nejdřív myslela, že je to jenom vtip. Miluju vás. Tak strašně moc. Vždycky jsem vás milovala a vždycky budu. Díky za všechno. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Díky, že se mnou tvoříte dějiny," píše Grande v poděkování na sociálních sítích.

Všechny tři skladby pocházejí z nové řadovky "Thank U, Next", která vyšla pouhých šest měsíců po předchozí "Sweetener". "7 Rings" je na prvním místě už čtvrtým týdnem, "Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored" startovala na dvojce a "Thank U, Next" poskočila na třetí místo ze sedmého. Celá deska rovněž debutovala na prvním místě Billboard 200 a stala se nejvíce streamovaným popovým albem v jednom týdnu v historii. S výčtem žebříčkových rekordů bychom mohli pokračovat i nadále.

Dodejme, že The Beatles se o podobný úspěch zasloužili v roce 1964 s dnes již klasickými songy "Can't Buy Me Love," "Twist And Shout" a "Do You Want To Know A Secret". Nakonec se jim podařilo obsadit celou TOP 5.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY